Palkovics úr, valami hihetőt nem tudott kifundálni? - Városi Kurír

Sorting by

×

Palkovics úr, valami hihetőt nem tudott kifundálni?

Annyira elszaladt a ló a Fidesz-kommunikátorokkal, hogy szemernyit sem vezérlő elvük, hogy amit az éppen mikrofon-közelbe kerülő párttársuk szájába adnak, az legalább a felületes szemlélő számára hihetőnek tűnjön. És a kiszemelt megszólalót -esetünkben Palkovicsot- sem zavarja, hogy amit mond, az köszönő viszonyban sincs a valósággal. Mert ugye annyira nem lehet dőre egy Fidesz-potentát, hogy “rózsaszín arccal” elhiggye ezt a blődlit is.

Hirdetés

Palkovics bele a kamerába….

A cirkusz folytatódik

‒ így értékeli Palkovics László a Fővárosi Közgyűlés mai határozatát az atlétikai világbajnokságról. Az innovációs miniszter, aki a Diákváros és a Fudan Hungary Egyetem megvalósításáért is felelős kormánybiztos az ATV kérdésére úgy fogalmazott:

„Már nem tudjuk, mit mond Karácsony főpolgármester úr, nem tudjuk értelmezni. Nem értjük, hogyha előző nap még vétóról beszél, miért nem szavaztatta meg a közgyűlést az atlétikai világbajnokság vétójáról”.

Ez így komolytalan, értelmezhetetlen amit a főpolgármester feltételül szab, hiszen például nem a kormány fogadta el a Fudanról Hungary Egyetemért Alapítványról szóló törvényt, hanem a parlament – tette hozzá a miniszter. De Palkovics László emlékeztetett Karácsony Gergely egyik legutóbbi nyilatkozatára is, e szerint az a terület, ahol a Diákváros (illetve a Fudan budapesti kampusza) épülne, az ország legfejleszthetőbb területe.

Pont yachtkikötő? Na de miniszter úr!!!!!

„Rossz érzésem kezd lenni, az ember, a főpolgármester úr nyilatkozata után hajlamos arra gondolni, hogy főpolgármester úrnak már nem is a Diákváros a fontos talán, hanem a telek. És luxus jachkikötőket és luxusapartmanokat vízionál.”

A portál közbevetésére, miszerint Karácsony Gergely éppen a Diákváros megvalósítását szabta feltételül a kormánynak a teljes területen, a miniszter megismételte, hogy

a főpolgármester talán már nem is a kollégiumi szobákról gondolkodik, “hanem penthouse-okról”.

Palkovics László szavaiból kiderült, a főpolgármester “következetlenségét”, nyilatkozatainak a komolytalanságát az ellenzéki miniszterelnök-jelölti kampányának tudják be, a versenynek. Ezért “kapálózik” főpolgármester úr – vélekedett a miniszter.

Itt érdemes megjegyezni….

A kínai Fudan Egyetem magyarországi intézményének megágyazó vagyonkezelő alapítványt rekordsebességgel – múlt péntekről hétfőre – jegyezte be a bíróság. A feltűnően gyors eljárás mellett a kormány ráadásul máris közel 14 milliárd forint értékű közvagyont készül  átadni az alapítványnak ingatlan és számlapénz formájában.

A Fővárosi Közgyűlés úgy döntött,

hogy Budapest nem kíván a 2023. évi atlétikai világbajnokság házigazdája lenni az eredetileg a Diákvárosnak szánt területnek a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére, a kínai elitegyetem campusa fejlesztéséhez való átadása esetén – Karácsony Gergely előterjesztésére ezt a határozatot fogadta el a Fővárosi Közgyűlés a mai rendkívüli ülésén, 18-13 arányban. A határozatban felkérik a főpolgármestert, hogy

“haladéktalanul tájékoztassa a Nemzetközi Atlétikai Szövetséget Budapest ezen döntéséről”.

A Miniszterelnökségi Sajtóiroda a mai közgyűlési határozat után a portál kérdésére ismét komolytalannak, és figyelemelterelésnek minősítette “Karácsony Gergely politikai akcióját”, amivel a budapesti közlekedési káoszról akarja elterelni a figyelmet. Arról, hogy a kormány nem vonja vissza a Fudan törvényt – Novák Katalin nyilatkozott tegnap az ATV kérdésére – itt írtak részletesen. A Palkovics László vezette ITM pedig múlt pénteken tudatta, hogy már

a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány bejegyzési kérelmét is benyújtották.

Múlt csütörtökön kormányzati források véleményét kértük Karácsony Gergely “vétós” nyilatkozatáról, már akkor sem tudták értelmezni a szlogenjét, hogy ha nincs Diákváros, akkor atlétikai vb se legyen. Schanda Tamás, az ITM miniszter-helyettese kedden a portál kérdésére megerősítette:

legkésőbb 2022 végére készülnek el a tervek, konvenciók a Fudanról, és a kormány tájékoztatja az Országgyűlést. Az emberek véleményére pedig kíváncsi a kormány, ezért lesz Fudan népszavazás. ​

Kapcsolódó

 

palkovics

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Palkovics úr, valami hihetőt nem tudott kifundálni?

  • 2021.09.03 - 09:07
    Közvetlen hivatkozás

    Mit kovetel ez a szerencsetlen palkovics? A VB eltorleset a KOZGYULES hatarozta el, nem Karacsony onallo gerilla akcioja! es hat palkovics csusztat, mellebeszel erosen. Ugy csinal, mintha a parlament dontese a 133 bator kocsog miatt nem lenne egyenlo orban dontesevel. Mintha lenne eros ellenzek, mintha demokracia lenne Magyarorszagon.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.