Pécsett a Tettyén megnyitott az első önkéntes “fertőzde”

Hiába no, bátor ember a magyar. A világ retteg ugyan a koronavírustól, mi fittyet hányunk a veszélyre. Nekünk hiába könyörögnek, hogy maradjunk otthon, mit nekünk a fertőzésveszély, legalábbis sok Pécsi így gondolkozik, amikor nagy bulit csap naponta a Tettyén.

Fotógalériában mutatjuk a legújabb közösségi és party-helyszínt a városban, amit még a koronavírus-járvány sem tudott lenullázni. Sőt, inkább az hívta életre – írja a pecsaktual.hu 

Akár hiszed, akár nem!

“Egyre többen menekülnek ki a természetbe az otthoni önkéntes karanténből. A Tettye park délutánonként megtelik és igazi majális hangulatot áraszt. Az emberek sétálnak, üldögélnek a padokon, van aki kocog vagy gyerekeivel biciklizik. Megjelentek a petanque játékosok és a bulizó fiatalok is.

– Nincs egyetem, mit csináljunk, ki kell mozdulni, mert nem bírjuk a négy fal között. Rendeltünk pizzát, és vettünk egy láda sört a tettyei kisboltban, hát most így telnek a napjaink – mondta lapunknak néhány egyetemista.

A Tettye játszóteret hiába zárták le négy másikkal együtt, a parkban és a Havi-hegyen rengetegen élvezik a napsütést. A közterület felügyelet járőrei időnként megjelennek, és elzavarják a játszótérről és a focipályáról a gyerekeket, de nem telik bele 10 perc és ismét megtelik a hely.”

A Tettye a Mecsek-oldalban több száz éve Pécs egyik legszebb helye, amit néhány éve alaposan megalázott az akkori városvezetés azzal, ahogy a romokat hihetetlen ocsmány abroncsokkal akarták egybetartani. A park azonban valami csoda folytán még ezután is megőrizte a csak rá jellemző különleges báját.

Nem csoda, hogy a város lakói most is oda, az egykori derviskolostor környékére menekülnek a karanténból, ám ennél nem sok nagyobb felelőtlenséget követhetnek el maguk és környezetük ellen.

figyu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük