Kerítésen túlKiemelt hírek

Politico: Magyarország nem kívánatos Biden demokráciáról szóló csúcstalálkozóján – Hírünk a világban….

A Fidesz (újra) leszavazta Orbán, a miniszterek és a képviselők fizetéscsökkentését

Magyarország és Törökország nem kap meghívót Joe Biden amerikai elnök Csúcstalálkozó a demokráciáért elnevezésű decemberi online rendezvényére a Politico szerint, amelyet a Hvg.hu vett észre. A Politico szerint a meghívó elmaradásának oka, hogy a két ország messzire sodródott a demokratikus értékektől.

Orbánnál nem csenget a postás….

A Fehér Ház elkezdte kiküldeni a meghívókat Joe Biden Csúcstalálkozó a demokráciáért elnevezésű online rendezvényére. Magyarország és Törökország azonban nem kapott meghívót az eseményre, a lap szerint azért, mert messzire sodródtak a demokratikus értékektől

– írja a Politico.

A cikk szerint az Egyesült Államok

stratégiai megfontolásai is szerepet játszanak abban, ki vehet részt a csúcson.

Valószínűleg ezért küldtek meghívást Indiának, ahol aggályok merültek fel a demokratikus deficit miatt, ugyanakkor Biden kulcsfontosságú szövetségesnek tartja az országot a Kína elleni küzdelemben. Lengyelország és a Fülöp-Szigetek is hasonló megfontolások miatt kerülhet a meghívottak közé, a teljes lista azonban még nem ismert.

A Foreign Policy szerint közel száz meghívottal számolnak.

A decemberi online csúcson a részt vevő vezetőknek csak rövid felszólalásokra lesz lehetőségük. Az esemény azonban várhatóan jövőre egy élő csúcstalálkozóba fog kifutni.

Pedig Szijjártó megüzente….

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

 

Politico: Magyarország nem kívánatos Biden demokráciáról szóló csúcstalálkozóján - Hírünk a világban....

Comments (3)

  1. Dr.Surányi Jenő

    “Magyarország és Törökország nem kap meghívót Joe Biden amerikai elnök Csúcstalálkozó a demokráciáért elnevezésű decemberi online rendezvényére”. Hurrá, elérték! Addig húzogatták az oroszlán bajszát, amíg az kaffantott egyet. Tényleg kellett ez nekünk? – kérdezem a legnagyobb tisztelettel.

Szólj hozzá!