Biden és a zsidó szavazók – Csökken ugyan a támogatottsága, de azért….

A jó hír Joe Biden számára, hogy az amerikai zsidó szavazók helyeslik az általa végzett munkát. A rossz hír az, hogy az új közvélemény-kutatásban szereplő 63 százalékos támogatottsági szám meredek, kétszámjegyű csökkenést jelent a tavalyihoz képest.

Jó, jó, de nem annyira

A Jewish Electorate Institute, a prominens zsidó demokraták által vezetett csoport szerdán közzétett közvélemény-kutatása azt mutatta, hogy Biden támogatottsága 80%-ról esett vissza ugyanazon szervezet tavaly júliusi közvélemény-kutatásában. Idén 37 százalékos az elutasító értékelése a tavaly júliusi 20 százalékhoz képest.

A közvélemény-kutatást a GBAO Strategies végezte. A Jewish Electorate Institute pozitívan befolyásolta a számokat.

„Az amerikai zsidók továbbra is olyan szinten támogatják Biden elnököt és a Demokrata Pártot, mint az általános amerikai szavazók száma, ez a tendencia úgy tűnik, hogy az idei félidős választásokon és a jövőben is folytatódni fog”

– mondta a csoport elnöke, Martin Frost. volt texasi zsidó demokrata kongresszusi képviselő.

Az amerikai zsidó szavazók általában a demokratákat részesítik előnyben

Biden támogatottsági száma általában rohamosan csökkent az elmúlt évben, ami az afganisztáni kilépés, a tartós világjárvány és az infláció eredménye, amelyet kormánya nem tud megfékezni. Elfogadási aránya általában 42%-on mozog , ami elnöksége legalacsonyabb értéke. A zsidó szavazók általában a demokratákat részesítik előnyben.

Az egyik terület, ahol Biden jó eredményeket ért el a zsidók körében, az Oroszország Ukrajna elleni háborújának kezelése ezt 72%-uk helyesli.

A demokraták támogatottsága egy általános kongresszusi szavazáson szintén 68%-ról 61%-ra csökkent, míg a republikánusok támogatottsága 21%-ról 26%-ra emelkedett. Mindkét párt már most is erőteljesen kampányol a zsidó közösségekben, amelyekben a szavazás eltolódása megváltoztathatja a Kongresszus felépítését, ahol a demokratáknak csekély többségük van. A közvélemény-kutatók március 28. és április 3. között 800 regisztrált zsidó szavazót értek el sms-ben, a hibahatár 3,5 százalékpont.

Forrás

Kapcsolódó

 

zsidó szavazók

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük