Kivel kávézott Varju László és mit mutat a zacc?

Ha péntek, akkor a DK a soros. Polt Péter legfőbb ügyész a Központi Nyomozó Főügyészségen választás rendje elleni bűntett miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Varju László országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére.

Az a fránya kávé…..

Az ügyészség közleménye szerint a Demokratikus Koalíció (DK) politikusa a megalapozott gyanús szerint

az egyik budapesti egyéni választókerület országgyűlési képviselőjelöltjeként a tavalyi országgyűlési választás előtt, februárban egy kávézóban találkozott a függetlenként induló jelölttel, a volt szocialista HORVÁTH IMRÉVEL.

Az ügyészség szerint

a találkozó során Varju – a választáson való nyerési esélyeinek növelése érdekében – anyagi juttatást ígért a férfinak azért, hogy a képviselőjelöltségtől lépjen vissza a javára, ám ő a felvetést elutasította.

Varju László országgyűlési képviselő cselekménye választás rendje elleni bűntett megállapítására lehet alkalmas – írja az ügyészség. A büntetőeljárás lefolytatására az országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztése esetén nyílik lehetőség.

Hallgattassék meg a másik fél!

Varju László lapunk kérdésére így vélekedett:

….úgy tűnik Újpesten is vesztésre áll a Fidesz rágalom hadjáratát ebben a formában is folytatja

A DK közleményt adott ki:

“Arról adott ki közleményt a Legfőbb Ügyészség, hogy az Országgyűlés elnökénél indítványozta Varju László DK-s egyéni országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. Tette mindezt akkor, amikor az erről

dönteni képes Országgyűlés hónapok óta nem ülésezett, hetekig még nem is fog, ám “véletlenül” pont elérkeztünk az önkormányzati választási kampány finisébe.

Tette mindezt arra hivatkozva, hogy “választás rendje elleni bűntett” történt, méghozzá az álellenzéki kamujelöltek és az ukrán bérszavazók országában.

A Demokratikus Koalíció kiáll Varju László mellett

és koncepciós eljárásnak tartja az ügyészség vádjait. A DK szerint ezzel

a rendőrség és az Állami Számvevőszék után az Ügyészség is megérkezett a kampányba,

ezzel már majdnem teljes a Fidesz által megszállt állami szervek részvétele az ellenzék lejáratásában. A Fidesz nagyon is jól érzi: bukni fog jövő vasárnap.”

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük