Puzsér Róbert gondolatai szürreality-országunkról

A pénteki szürreális összpárti összeborulós tüntetésen szólalt fel Puzsér Róbert. Odaszólt minden résztvevőnek, kiemelve, hogy mindegyiküknek van vaj a fején, de a szürreális állapot hasonló megoldásra kényszerít mindannyiunkat.

Szürrealisztán

Az alábbi bejátszás magáért beszél, mindenképpen érdemes 7 percet az életünkből rászánni!

A videót kommentáló posztokból néhány:

Vigyázz Robi, mert holnap lehet rólad is kiderül, hogy zaklattad Vajna Timit megrépáztad Rubint Rékát és alányúltál Hernádi Juditnak!”

“Minden szarkazmus a helyén volt, mert volt célja és üzenete. Hajrá Robi!”

„Ez az ember megcsinálta. Úgy állt ki egy tüntető csoport elé, hogy kezdésként elvágta minden gyűlöleti alapjukat, csak a kívánt közöset hagyta meg. Azokat az alapokat, aminek a gyűlölhetőségét eddig ha csak megkérdőjelezte valaki, azt kifütyülték, leordították, elküldték és megbélyegezték. De őt megtapsolták. A legtipróbb mondatoknál is csak a döbbent csend volt jelen, semmi rosszabb. Nem dobálták meg, nem kiabáltak be neki, csak elfogadták, mert nem tudhatták, ilyen összetételű társaságban mit lehet kiabálni. A gyűlölet közös tárgyán kívül, persze. És ezt az embert a katarzis után néhány perccel pedig már hangosan éltették.”

„a-ha-ha Egy gárdista meg egy SZDSZ-es soha nem erősíti, hanem kioltja egymást. Ez nem elhatározás kérdése, öröktől fogva így van. Ezért kárhoztatni valakit igaztalan. A megosztottság nem egy szürreális egyetértéssel, hanem az ellen kiírtásával érhet csak véget.”

„Miért is kéne azt a kormányt lecserélni, amely ugyan tagadhatatlanul korrupt, de legalább jól politizál, egy olyanra, ami ugyanannyira korrupt lenne, ÉS még szarul is politizálna? A Fidesz módszereinek erkölcsösségéről, politikusai hitelességéről, feddhetetlenségéről lehet vitatkozni, de amíg nincs másik olyan párt, ami ugyanezt az ideológiát képviseli, addig inkább maradjon Orbán.”

Szóval, megoszlottak a reakciók, de abban nincs köztük vita, hogy figyelemreméltó megszólalás volt.

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük