Városi Kurír

A napi fontos…

Kerítésen innenKiemelt hírek

Rétvári beígérte, hogy jövőre minden gyerek ingyen-tankönyvből tanul egyen-tananyagot – Ma háborogjon, ne halassza holnapra!

falanszter-szarka
Hirdetés

Kedves szülők, nagyszülők, itt az ideje eldönteni, hogy évi pár-tízezer forint kiadás megéri-e, hogy a család szeme-fénye lehetőséget kapjon arra, hogy európai, használható tudást szerezhessen!

Hirdetés
Hirdetés

A hülyítés: nincs ingyen leves, azt is Ön fizet!

A jövő évi költségvetésben 14 milliárd forint áll rendelkezésre az ingyenes tankönyvekre, ezért fontos, hogy

“ez a pénz ne a magán tankönyvkiadók profitérdekét, hanem a köz érdekét szolgálja, és a diákok minél jobb minőségű tankönyvvel ellátását”

– mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Ne dőljön be senki a heccelésnek és az oly jellemző irigységre apellálásnak

A tankönyvkiadók pont olyan emberek, mint Ön, vagy Ön teszik a dolgukat és nem ördögtől való, ha a munkájukból meg akarnak élni. Ne feledje! Bármikor kipécézhetik az Ön szakmáját is! Végignéztük már közösen, hogy toltak ki a trafikosokkal, a játéktermek tulajaival, stb.

… idén egymillió, jövőre pedig az összes diák ingyen kapja a tankönyvet az alsó- és felsőtagozaton, valamint a középiskolában is. A kormány ezzel is a családokat szeretné segíteni…

A Kúria

közelmúltban hozott jogegységi döntése lezárta a magán tankönyvkiadók és az Oktatási Hivatal (OH) közötti vitát.

több magán tankönyvkiadó is beperelte az Oktatási Hivatalt, amiért az OH nem hosszabbította meg a tankönyveik engedélyét. A Kúria azonban kimondta, jogszerű volt az Oktatási Hivatal eljárása, amikor az új tankönyvtörvény alapján nem hosszabbította meg a korábbi engedélyeket

Kiemelte, a tankönyvfejlesztésnek más logikát kell követnie,

közszolgálatinak kell lennie, és nem a nyereségre kell törekednie, hanem a minél jobb minőségű tankönyvek minél olcsóbb előállítására, ezért döntöttek az állami fejlesztésű tankönyvek mellett.

a Kúria döntésével nemcsak a jogi vitákat nyerte meg az Oktatási Hivatal, az állami fejlesztésű tankönyvekkel jól jártak az iskolák, családok, diákok is.

 

megteremtették a korszerű oktatás feltételeit, mindezt úgy, hogy most már jogilag is tisztázott körülmények között, állami fejlesztést indítottak el, és nem a marketingre, profitra koncentrál a tankönyvkiadó, hanem a tankönyvek minőségére.

Forrás

Hirdetés
átver
Hirdetés

About Author

Comments (1)

  1. HAJDU ILONA

    FÉL A KORMÁNY A KIMŰVELT EMBERFŐKTŐL, NE FELEJTSÜK MA LÁZADTAK FEL AZ EGYETEMISTÁK A RENDSZER ELLEN.

Comment here