Rogán: "a baloldal lejáratására a baloldal a legalkalmasabb, nem kell ehhez titkos információgyűjtés" - humorkodott a kinevezett - Városi Kurír

Sorting by

×

Rogán: “a baloldal lejáratására a baloldal a legalkalmasabb, nem kell ehhez titkos információgyűjtés” – humorkodott a kinevezett

Magyarország nemzeti szuverenitásának a védelme a titkosszolgálatok első és legfontosabb feladata, és az, hogy minden tegyenek meg annak érdekében, hogy Magyarország ne keveredjen háborúba – mondta Rogán Antal a parlament nemzetbiztonsági bizottságának szerdai ülésén, ahol őt, mint a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterjelöltet hallgatta meg a testület, miután a polgári titkosszolgálatok az irányítása alá kerülnének.

Hirdetés

Nem árult zsákbamacskát…

“Ha valaki Magyarország érdekeit sérti, az Magyarország nemzetbiztonságát sérti. Ha valaki be akarja sodorni Magyarországot a háborúba és dezinformációt terjeszt, akkor nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Ha valaki Magyarország energiabiztonságát veszélyezteti, akkor az nemzetbiztonsági kockázatot rejt”

– így definiálta Rogán Antal, hogy mit tekint nemzetbiztonsági kockázatnak. A meghallgatás után a hvg.hu megkérdezte Rogánt, hogy

nemzetbiztonsági kockázatnak tekint-e például arra, ha egy újságíró leírja, hogy szerinte fegyvereket kellene Ukrajnának adni, a miniszzter azt válaszolta: ez nem számítana háborús propagandának, ez a vélemény, amihez bárkinek joga van, de ha valaki például deep fake videót használna fel, az már kockázatnak számítana.

Rogán: “Magyarország ma Európa egyik legbiztonságosabb országa”

Viszont most egy új időszak elé nézünk, háborús helyzet van –

folytatta Rogán, majd a szolgálatok előtt álló legfontosabb kihívásokról beszélt. A háború szerinte az anyagi biztonságra, az energiabiztonságra és a fizikai biztonságra is veszélyt jelent, ezért a kormány világos elvárásokat is megfogalmaz a titkosszolgálatoknak.

  • Az első és legfontosabb feladat Magyarország nemzeti szuverenitásának a védelme. Ez alatt Rogán azt érti, hogy mindig

“Magyarország az első, a magyar emberek, a magyar gazdaság, a magyar emberek érdeke az első”.

  • Rogán szerint az a titkosszolgálatok második legfontosabb feladata, hogy

“tartsák tiszteletben a magyar emberek által meghozott döntéseket”,

azaz mindent tegyenek meg azért, hogy Magyarország ne keveredjen bele a háborúba. Szerinte a

“háborús propaganda ellen fel kell lépni”.

  • Harmadik feladatként említette, hogy a szolgálatok legyenek tekintettel az ország szövetségi rendszerére, azaz a NATO és az EU kereten belül működjenek.

“A NATO, EU országokkal működjünk együtt egészen addig, amíg az első szabály nem sérül. Más országokkal szemben az elhárítás az első számú feladat”.

“Neduddgi” meddig….

“A biztonsági kihívások nem fognak véget érni a háború végével”

– mondta Rogán, aki szerint a háború következménye, hogy szervezett bűnözői csoportok jelennek meg, menekülthullám lesz.

“Fegyverek kerülhetnek az illegális piacra. Köztörvényes bűnözőket engedtek ki harcolni, ezek visszatérhetnek. Külföldi zsoldosok jelentek meg mindkét oldalon, mi vagyunk Ukrajna szomszédjában”

Védelmi Tanács

Rogán beszélt arról is, hogy szeretnének létrehozni egy Védelmi Tanácsot, amit Orbán Viktor vezetne. A titkosszolgálatokat (elhárítást és hírszerzést) nem fogják integrálni a következő négy évben.

“Van egy erőteljes joguralom”

– ezt arra válaszolva mondta, hogy a titkosszolgálatok betartják szerinte a törvényeket.

“A baloldal lejáratására a baloldal a legalkalmasabb, nem kell ehhez titkos információgyűjtés”.

Putyin-befolyás kérdésköre

Az orosz befolyással kapcsolatos ellenzéki felvetésre úgy reagált, hogy 2010 előtt, amikor magukat bolgár pszichológusnak kiadva végeztek orosz hírszerző tisztek poligráfos vizsgálatot az akkori Nemzetbiztonsági Hivatalban, az országban sokkal inkább jelen volt az orosz titkosszolgálati fenyegetettség.

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán irányítása alá egyébként nem csak a polgári titkosszolgálatok kerülnének, de miniszterként ő felelne

  • a kormányzati kommunikációért,
  • az e-közigazgatásért,
  • a hírközlésért,
  • a digitalizációért is.

Forrás

Kapcsolódó

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Rogán: “a baloldal lejáratására a baloldal a legalkalmasabb, nem kell ehhez titkos információgyűjtés” – humorkodott a kinevezett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.