Kocsis Máté "magyarra műfordította" Rogán Antalt - Városi Kurír

Sorting by

×

Kocsis Máté “magyarra műfordította” Rogán Antalt

A szerdai nap a leendő miniszterek “bemutatkozásával, programismertetőjük elmondásával telt. Ahogy arról beszámoltunk, Rogán Antal többek között a polgári titkosszolgálatok egyszemélyes ura és parancsolója lett, és annak rendje és módja szerint elmondta, hogyan képzeli a vezetését.

Hirdetés

Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető szót kért….

Fontosnak tartotta felhívni Rogán kollégája figyelmét és egyben belebegtetni, hogy a Magyarországon működő civil szervezetek tagjai és “azon médiafelületek” munkatársai -a tuggyukkik!- “érezzék a törődést”, hogy szuverenitásvédelemre belföldön is szükség van:

„A szuverenitásvédelem nem egy Információs Hivatal, csak a Magyarország határain túllépő világ, hanem a Magyarország határain belül lévő világnak is a fontos része kell, hogy legyen. Lefordítanám magyarra, amit kissé bonyolultan most elmondtam: sajnos a politikában is fellelhetőek azok a hangok, azok a nyilatkozatok, azok a politikai megfontolások…

Azok a civil szervezetek vesznek részt a magyar belpolitikában, amely szervezeteket vagy külföldről finanszíroznak, és mégis itt fejtik ki a belpolitikai tevékenységüket, vagy azok a médiafelületek, amelyek teljesen nyilvánvalóan külföldi szolgálatban állnak, ezeknek a beazonosítása vagy legalábbis ismerete nélkülözhetetlen lesz, ha a szuverenitásvédelemről beszélünk.”

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán a polgári titkosszolgálatok mellett miniszterként ő felelne

  • a kormányzati kommunikációért,
  • az e-közigazgatásért,
  • a hírközlésért,
  • a digitalizációért is.

A Rogán-olvasat, már amit az orrunkra kötött……

A bizottság tagjaitól kapott kérdésekre válaszolva Rogán elmondta, hogy szerinte mi jelent nemzetbiztonsági kockázatot:

„A nemzetbiztonsági kockázat azt jelenti, hogy ha valaki Magyarország érdekeit sérti, az a nemzetbiztonságot veszélyezteti. Nemzetbiztonsági kockázatot az jelent, ha valaki Magyarországot bele akarja keverni a háborúba, ennek érdekében dezinformációt terjeszt bármilyen formában, az értelemszerűen a magyar nemzetbiztonság érdekeit sérti. Ugyanez vonatkozik arra is, ha a magyar emberek egyszerű érdekeit: fizikai biztonságát, anyagi biztonságát, energiabiztonságát veszélyeztető kérdésekben olyan tevékenységet fejt ki, ami ellentétes az ország meg az emberek érdekeivel, az a nemzetbiztonságot sérti.

És természetesen ide tartozik az is, ha valaki a szervezett bűnözést segíti bármilyen formában, az is a nemzetbiztonságot sérti.”  Az ülés után a HVG újságírója megkérdezte Rogántól, hogy nemzetbiztonsági kockázatnak tekint-e például arra, ha egy újságíró leírja, hogy szerinte fegyvereket kellene Ukrajnának adni. A miniszter erre azt válaszolta,

ez nem számítana háborús propagandának, ez a vélemény, amihez bárkinek joga van, de ha valaki például deep fake videót használna fel, az már kockázatnak számítana.

A háború Rogán szerint az anyagi biztonságra, az energiabiztonságra és a fizikai biztonságra is veszélyt jelent, ezért a kormány világos elvárásokat is megfogalmaz a titkosszolgálatoknak.

  • Első és legfontosabb feladat Magyarország nemzeti szuverenitásának a védelme. Ez alatt Rogán azt érti, hogy mindig

“Magyarország az első, a magyar emberek, a magyar gazdaság, a magyar emberek érdeke az első”.

  • Második legfontosabb feladat, hogy

“tartsák tiszteletben a magyar emberek által meghozott döntéseket”,

azaz mindent tegyenek meg azért, hogy Magyarország ne keveredjen bele a háborúba. Szerinte a

“háborús propaganda ellen fel kell lépni”.

  • Harmadik legfontosabb feladat, hogy a szolgálatok legyenek tekintettel az ország szövetségi rendszerére, azaz a NATO és az EU kereten belül működjenek.

“A NATO, EU országokkal működjünk együtt egészen addig, amíg az első szabály nem sérül. Más országokkal szemben az elhárítás az első számú feladat”.

Forrás

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.