Már megint az a fránya pénz! Megy a bruszt az ellenzéki összefogás weboldalán gyűjtött adomány-maradékért - Városi Kurír

Sorting by

×

Már megint az a fránya pénz! Megy a bruszt az ellenzéki összefogás weboldalán gyűjtött adomány-maradékért

Az április 3-i választást megelőző kampányidőszakban rengetegen adtak pénzt az Orbán Viktor és a Fidesz legyőzése érdekében összefogó politikai erőknek, a támogatásuk túlnyomó része pedig a Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt által 2018 őszén alapított Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) számlájára érkezett.

Hirdetés

Amikor az eszme helyett a forintok számítanak….?

A Telex érdeklődésére több ellenzéki párt politikusa is jelezte, hogy

hozzájuk semmilyen elszámolás nem jutott el az MMM-től a kampányadományok sorsáról, de gyanítják, hogy a kampány lezárulta után megmaradt összeget a mozgalom egyszerűen megtartotta.

A közös ellenzéki kampánycsapat dolgozói szerint

100 millió forint feletti összegről lehet szó.

Az Egységben Magyarországért névre keresztelt ellenzéki összefogás központi weboldalán még mindig kinn van Támogatás fül, ahol a banki utalásoknál valóban a Márki-Zay-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom számlaszáma látható.

varosikurir 280897718 570792271139547 8654248691551365266 n 1

Hmmm…..

„Nemhogy tételes elszámolás nem jött, de még csak annyi sem, hogy figyeljetek, emlékszünk még erre a dologra”

– mondta az egyik ellenzéki párt vezető politikusa, aki szerint az egész ügy azért problémás, mert az adakozók többsége valószínűleg nem az MMM-et akarta támogatni, hanem a kormányváltást, és az azért harcoló politikai erőket.

„Nem feltétlenül kell elosztani a maradékot, de legalább tudhatnánk róla, mi a helyzet a pénzzel”.

Vékás Sándor, az MMM operatív igazgatója a telex megkeresésére azt mondta, eddig azért nem hozták nyilvánosságra az elszámolást, mert még vannak le nem zárt kifizetéseik, de szerinte május végére ezek lezárulnak, és meglesz az elszámolás is. Azt ugyanakkor Vékás is nyilvánvalóvá tette, hogy

az MMM a saját pénzeként tekint az adományszámlára érkező összegre, hiszen „azt az MMM-nek utalták, az MMM felületein”.

„…nem egy különösebben nagy összeg…”

Az MMM-nek valóban van saját weboldala is, amin keresztül szintén gyűjt adományokat, de azon az oldalon is ugyanaz az MMM-es bankszámlaszám szerepel, ami az Egységben Magyarországért oldalán. Márki-Zay Péter emellett a saját weboldalán is gyűjt támogatást, de az az oldal az adakozni akarókat az Egységben Magyarországért támogatási oldalára tereli. Vékás szerint az Egységben Magyarországért weboldala is „az MMM felülete”, a Támogatás fülön világosan feltüntették, hogy a pénz a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak megy, és az oldal adatkezelési tájékoztatójában is az MMM szerepel adatkezelőként. Ez alapján azonban

világos, hogy az MMM maga sem tudja szétszálazni, hogy a számlára érkezett támogatások közül pontosan mennyi érkezett az MMM, mennyi az Egységben Magyarországért, és mennyi Márki-Zay weboldalán keresztül.

Az operatív igazgató szerint egyébként az adományszámlán maradó pénz, amit megtart az MMM,

„nem egy különösebben nagy összeg”.

A közös kampánystáb dolgozói és a Telex által megkérdezett ellenzéki politikusok azonban ezt vitatják, szerintük 100 millió forintnál is nagyobb lehet a maradvány. Annyi biztos, hogy

Márki-Zay szerda reggeli Facebook-posztjában azt írta, összesen 400 millió forintot sikerült mikroadományok formájában összegyűjteni a kampányban.

További részleteket ide kattintva olvashat.

Kapcsolódó

Hirdetés
átver

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.