Sajtótájékoztató kínos kitérőkkel – A nyugdíjemelés lett volna a főtéma

A Párbeszéd képviselője azt javasolta, hogy a legalacsonyabb nyugdíjakat néhány év alatt emeljék a létminimum szintjére, vagyis 90 ezer forintra, de aztán elkanyarodott a történet.

Nem késhet a pénzes-postás

Burány Sándor országgyűlési képviselő csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján arra hivatkozott, hogy egy nemrégiben publikált felmérés szerint a nyugdíjasok közel fele nem rendelkezik akkora tartalékkal sem, hogy kibírja, ha néhány napot késik a járandóságának a folyósítása.

A politikus hangsúlyozta, hogy olyan differenciált nyugdíjemelésre van szükség, ami a legalacsonyabb nyugdíjakat részesíti előnyben. Hozzátette, hogy a Párbeszéd ezzel párhuzamosan a legmagasabb nyugdíjakat az átlagkereset háromszorosában maximálná.

Egyúttal javasolják, hogy a nyugdíjszámítás során az állam térjen vissza a svájci indexálásra, vagyis ne csak az inflációt, de a keresetek növekedését is vegyék figyelembe.

Burány Gajdához irányította a kérdező újságírót

Kérdezték arról, hogy Kránitz Krisztiánnak, a kispesti vagyonkezelő vezetőjének az önkormányzat duplájára emelte a fizetését. Burány Sándor azt kérte, hogy a kérdező a konkrét fizetésemelés ügyében forduljon Gajda Péter polgármesterhez. Hozzátette, azt tudja, hogy a környékbeli polgármesteri hivatalokkal összehasonlítva a kispesti városházán elég keveset keresnek, ezért egy általános béremelés indokolt lenne.
Arról is kikérték a véleményét, hogy az – egy kiszivárgott hangfelvételen – “Mr. 40 százaléknak” nevezett Kránitz Krisztiánnak van-e még helye az önkormányzatnál. Burány Sándor azt felelte, nem akarja kommentálni ezeket a vádakat, amiket az érintett visszautasított.

megoszt

 

Egy hozzászólás itt: “Sajtótájékoztató kínos kitérőkkel – A nyugdíjemelés lett volna a főtéma

 • Avatar
  2019.12.05 - 20:34
  Közvetlen hivatkozás

  csak mondják…mondják…mondják…évek óta ugyanazok, ugyanarra szólítják fel a kormányt…pogácsa legyen, aztán nézik az órát mikor lehet hazamenni.
  Nem változik itt semmi, akármilyen okos, rátermett ember Kórozs…becsülöm a kitartását, pedig nagyon jól tudja, hogy falrahányt borsó minden szava(ami mögött van okosság)

  Az idős ember tényleg szarban van. Halvány az egészségügyi ellátás, halvány a nyugdíj vásárlóereje, és ellenséges a társadalom az idősek kéréseivel szemben. És halvány az a remény, hogy megtudja egy mai idős szülő, hogy a fia/lánya negyven év múlva rádöbben-e milyen is megöregedni.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük