Tudom kedves Mikulás, te nem vagy durva és tele vagy jósággal, de még a virgács mellé kéne valaki, aki meg is veri Őket, s erre sajnos a Krampusz sem elég.

Furcsa kérés, én tudom, de ezek az embertelen és lelketlen vezetők mást nem érdemelnek!

Olvasom a napi híreket és egyre jobban fáj a szívem és már nem csak miattunk, idősekért, hanem a mostani gyerekekért is. Vajon mivé lett a Mikulás és a Karácsony varázsa? Hány gyerek teszi ki -ha van egyáltalán mit kitennie- az ablakba, hogy rakjál bele valami finomat? Mennyi szülő tudja megvásárolni a méregdrága csokimikulásokat, adventi naptárakat és csomagokat? Mit tesznek a pici cipőkbe?

A mi gyerekkorunkban nem volt csokimikulás csak később, de szaloncukor és egy kis mogyoró, alma, na meg virgács mindig volt és egy darab szén, vagy vöröshagyma a cipőcskénkben.

Ma, tudod Mikulás, a szaloncukor megfizethetetlenül drága már régen nem kilóra adják hanem 30-35 dkg-s csomagolásban

Anno volt a konzum szaloncukor, mi gyerekként vadásztunk a csokisra. Mielőtt viszont dobozban lehetett kapni, 1 kg 25 majd 45 Ft volt, mindenki otthon csinálta a szaloncukrot. Nagymamák és anyukák megfőzték kis vízben a kristálycukrot tettek bele kis kakaóport vagy pár csepp citromot és mi gyerekek a már fel kockázott cukrokat csomagoltuk boldogan és kötöztük a fonalakra amit rendszerint a nagymamák varrós dobozából csentünk mit mondjak mindig azt amit nem lett volna szabad. A szülők munkahelyén kaptunk formacsomagokat és képzeld, nem adóztatták!

Micsoda mocsok dolog a gyerekek öröméből állami bevételt csinálni?

258 milliárd tao-pénz elment 1 év alatt látvány sportokra! A kórházakban nincs WC ülőke, már a gumikesztyű, pelenka és hőmérő és még ezernyi dolog vár Rád, Mikulás, hogy hozzad, mert nincs, vagy talán pár jobban élő veszi és viszi az állam helyett!
Igaz, csak egy kórház orvosai merték még ezt kérni, de hidd el, máshol sem jobb a helyzet csak még úgy látszik, bátorságuk nincs kérni. Pedig kéne, hogy kérjenek, hiszen 64 milliárd tartozásuk van.Ők -biztosan tudom- nem felesleges dolgokra költötték a pénzt!

Még ahelyett, hogy nekik adna az egészségügyi miniszter helyette 10 millióval egy Balázs Fecó CD-z ad pénzt abból amit egészségügyre kéne fordítani. A művész “úr” meg elfogadja, szégyen. Külföldön kórházakat építünk és templomokat, ott felújítunk úgy, hogy itthon nincsenek meg a XXI. század legalapvetőbb dolgai. A kormány játssza az adakozót az adófizetők pénzéből és az uniós pénzekből ahelyett, hogy arra költené, amire itthon szükség lenne.

Vannak akik csak annyit látnak,

melyik város vagy falu főtere szépült meg, lett térkővel borítva és a kivágott fák helyet csoda zöld bokrok és virágok vannak. Mutatós talán másoknak tetsző kétségtelenül de ez nem fejlődés.

Még a focisták fűtőt műfüves pályán gyakorolnak horribilis fizetésekért – még nem hallottam ők adakoztak volna a meg nem dolgozott fizetésükből – addig idén télen kevesebb tűzifát kaptak az önkormányzatok akiknek még az is gond, hogy kiszállítsák a rászoruló embereknek akiknek az ha el is jut hozzájuk kb. 1 jó esetben 2 havi fűtést biztosít csak. Pedig a tél hosszú. Mennyi ember fog idén megfagyni? Az esztelen és felelőtlen költekezésnek “hála” jó lelkű emberek adakozása segíthet csak másokon. Az ország nagy része nélkülöz .

Tudod Mikulás, nálunk 15 éve van Mikulásgyár

Jó lelkű emberek odahordják cipős dobozokban az ajándéknak szánt, megunt macit, vagy kisautót pár szem édességgel és tartós élelmiszerrel. Nagyon szép és nemes cselekedett Tőlük! De nem ez lenne a megoldás! Van már élelmiszerbankunk is ahol lelkes jó szívű emberek gyűjtik a tartós élelmiszert mert több millió honfitársunknak nem kerül majd más az asztalára. Ők nem fogják tudni megvenni az egyre dráguló húst, húskészítményeket, a zöldség és gyümölcs számukra elérhetetlen álom. Ma már ott tartunk, hogy a napi egy pohár tej is luxus egyre többeknek!

S a drágulásnak nincs vége csak a nyugdíjaknak és a fizetéseknek

Embereket arra sarkalnak, -már aki hitelképes- hogy hitelből vásároljon. Csak azt kamatosan vissza is kell ám fizetni! Van fekete péntek és minden ami költekezésre sarkalja az embereket. Már akiknek van miből.

Régen, ha már nagyon sokadika volt, héjában sült burgonyát ettünk vajjal. Ma már vajra sem telik és a burgonya is luxusélelmiszer lett. Nem tudom hány könnyes arc lesz idén, mert nem lesz karácsonyfájuk, nem lesz terített asztaluk, egy szem cukor sem jut majd, a beigli is csak álom lesz. Mint ahogyan a család sem tud majd egy asztalhoz ülni mert nem telik útiköltségre sem.

Egyet viszont tudok: az álkeresztény kormány minden tagja a felelőse annak, hogy így élünk!

Nekik jutott idén bőven mindenből ami nem illette őket. Kaptak többszörösen és többször megemelt fizetésemelést, 13. havi juttatást nekik jár cafetéria amit idén a dolgozóktól elvettek. Ingyenes a közlekedésük, a telefonjuk és még számos más plusz megilleti őket mert megszavazták maguknak! Többek között VIP kórházi ellátás ha éppen arra van szükségük. Onnan nem hiányzik sem gyógyszer legyen az bármilyen drága, sem egy meleg tiszta jól felszerelt kórterem. Ha kérdezzük, hogy miért akkor jó esetben nem válaszolnak ha viszont mégis akkor mi kommunisták, liberálisok vagyunk és hitetlenek. A butaság és a szellemi sötétség olyan mély szinten van, hogy arra sem képesek, hogy elővegyenek egy értelmező kézi szótárat és megnézzék mit is jelent az amit éppen mondanak.

Bennem mélyen él a hit és a remény nem maradhat ez így!

Minden honfitársamnak járna tisztességes élethez, egészséghez, megélhetéshez és lakhatáshoz való jog! Jó lenne meghitt, boldog ünnepeket megélni.

De addig míg ez nem jön el, kedves Mikulás, hozzál virgácsot a miniszterelnöknek és a kormány tagjainak. Csak kérlek ne aranyozd be!

megoszt

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét