Sorting by

×

Samaranch olimpiarendezésre bíztatja Magyarországot

Ifjabb Juan Antonio Samaranch, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) alelnöke szerint Magyarországnak meg kellene céloznia a nyári ötkarikás játékok megrendezését.

Samaranch: a Magyar Olimpiai Bizottság jól látható, felfelé ívelő görbén halad

A Nemzetközi Öttusa Szövetség első alelnökeként is tevékenykedő Samaranch vasárnap a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen rendezett világkupaverseny miatt érkezett Budapestre.

A MOB honlapjának nyilatkozva úgy fogalmazott: jól látható, felfelé ívelő görbén halad a Magyar Olimpiai Bizottság, ami abból is érzékelhető, hogy nagyon sok új sportlétesítmény épül Magyarországon.

“Kevés olyan ország van, ahol ennyire lelkiismeretesen viselik az olimpiai mozgalom gondját. Most már csak egyetlen dolog van hátra: célozzák meg az olimpiai rendezést. Önökben megvan ehhez a szenvedély, a tapasztalat, a megfelelő sportdiplomácia, és a kormányzás is sport-vezérelt”

– magyarázta a spanyol sportvezető, a NOB néhai elnökének fia.

Samaranch hangsúlyozta, kevés olyan ország van Európában, amely alkalmasabb lenne az olimpia megrendezésére, mint Magyarország

“Önökben megvan ehhez a szenvedély, a tapasztalat, a megfelelő sportdiplomácia, és a kormányzás is sportvezérelt. Ami az olimpia jövőjét illeti: nagyon nehéz megtalálni az egyensúlyt a tradíció és az újítások között, de keményen dolgozunk rajta, mert a sikerhez a régi és az új tökéletes kombinációjára van szükség. Nagyon optimista vagyok azzal kapcsolatban, hogy a fiatalság inspirációra lel az olimpiai mozgalomban.”

Meglátása szerint az olimpia jövőjét illetően nagyon nehéz megtalálni az egyensúlyt a tradíció és az újítások között, de a NOB-nál keményen dolgoznak rajta, mert a sikerhez a régi és az új tökéletes kombinációjára van szükség.

Még több sport!

Gulyás Michelle a budapesti öttusa Világkupa női győztese

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.