Schmidt Mária: Merkel II. Vilmos császár és Adolf Hitler után harmadikként akarja “németizálni” Európát

A más titulusai mellett a Terror és a Sorsok Háza irányítója, laptulajdonos, aki nem mellesleg Orbán szellemi anyja, Schmidt Mária blogjában közölt írásában odáig csavarta a történéseket, hogy levezette, a Sargentini-jelentés nem más, mint Angela Merkel Európa ellenes mesterkedése.

“Németizálás”

Schmidt szerint Angela Merkel célja, hogy

“nyíltan átvegye az Európai Unió irányítását és ezzel német vezetés alatt egyesítse Európát”,

ez pedig II. Vilmos császár és Adolf Hitler után

“a németek harmadik kísérlete Európa németizálására”.

Schmidt szerint Jean-Claude Juncker – az isiászos – az Európai Bizottság elnöke is Merkel embere,

akinek az a feladata, hogy elérje, az uniós szervezet eluralkodjon az unió polgárain, de Manfred Weber, az Európai Néppárt jelenlegi vezetője is, akit az EB következő elnök posztjának ígéretével vett le a lábáról.

A jogállam helyzetéről szóló Sargentini-jelentésről Schmidt Mária a következőket gondolja:

Azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy mindez arról a sok közhelyes idiótaságról szólt, amit ebbe a jelentésnek nevezett irományban a süllyesztőbe küldött hölgy összehordott.

Sargentini sem ússza meg:

Azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy mindez arról a sok közhelyes idiótaságról szólt, amit ebbe a jelentésnek nevezett irományban a süllyesztőbe küldött hölgy összehordott.

Olvasatában maga a jelentés ugyanis arról szól, hogy Merkel ezzel akarja kiiktatni Orbán Viktort, aki egyedül az útjában áll:

“Angela Merkel belpolitikai szorult helyzetéből egy Európán keresztül vezető átkaroló hadművelettel akar kitörni. Ehhez pedig szüksége van arra, hogy Orbán Viktort kiiktassa, eltávolítsa az útjából és mindenki számára világossá tegye: Európában Merkel, csakis Merkel az úr, aki vele szembemegy, annak annyi. Vagyis nem marad megtorlatlanul, hogy Orbán szembeszállt vele a migráció ügyében, és főleg, hogy szembe szegült vele az Unió föderalizálásának kérdésében, vagyis a nemzetek Európáját képviseli. Orbánnal szemben tehát példát kellett statuálni. (…) A kérdés tehát mára a Merkel vagy Orbánra egyszerűsödött le.”

Kurz “Anschluss 2.0”-ja

Schmidtől az osztrák kancellár, az Orbán által korábban szövetségesnek tekintett Sebastian Kurz is megkapja a magáét: ő szerinte az “Anschluss 2.0-ra” készül, vagyis Németországhoz akarja csatolni Ausztriát, Emmanuel Macron francia elnök pedig végül is rosszul döntött, és igazából Orbánnal kellene szövetségre lépnie Merkellel szemben.

Záróakkord

“Csak szerényen jegyzem meg, hogy a németek mindig is jók voltak abban, hogy a csatáikat megnyerjék. Voltak ők már Párizsban is, meg Moszkva alatt is. De a nagy háborúikat azért többnyire elveszítették.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük