Semjén a nagy Va-Va-Va-Vadász, hegyezheti a puskáját! – indul a nemzeti nagyvad-létszámapasztás

Itt volt az ideje megoldani, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek ne kelljen mindenféle kétes utazásokon részt vennie ahhoz, hogy hódolni tudjon felvállalt szenvedélyének. Most már csak azt kell megoldani, hogy a fogára való vad itthon is őshonos legyen, vagy legalább valamelyik falusi udvarban tenyésszék, hogy oda mehessen háziállatra lövöldözni a nagy Va-Va-Va-Vadász!

Kerítésen belül nem jelentgetik majd fel….

A Magyar Közlönyben megjelentek a vadgazdálkodási tájegységek vadgazdálkodási terveiről szóló rendeletek. Ezek alapján elkezdődhet a Dél-dunántúli, a Duna–Tisza közi, az Észak-dunántúli, a Tiszántúli és az Északi hegy- és dombvidéki Vadgazdálkodási Táj vadászati hasznosítása.

Ugye emlékeznek még

hősünk tavaly kiderült, finoman szólva is kétes vadászataira? Egy helyen az nyilatkozta, hogy

„Az egész politikát addig csinálom, amíg az ember normális lehet”

Ugyanis szerinte ehhez hozzátartozik, hogy van magánélete. Mivel a barátainak nagy része vadászbarát, úgy érzi, hogy a normalitást vesztené el, ha a

„bulvársajtó hülyeségei miatt”

megváltoztatná a magánéletét. Ezért esze ágában sincsen abbahagyni a vadászatot. Ahhoz, hogy a politikai munkáját el tudja végezni, kell egy családi háttér és kell egy normalitás, aminek nála része a vadászat is.

Még 2013-ban az akkori Vidékfejlesztési Minisztérium az Országos Vadgazdálkodási Adattárat bízta meg az állománycsökkentési javaslatok kidolgozásával, és Szent István Egyetem Vadvilág Megőrzési Intézetének bevonásával elkészült a tízéves nagyvadlétszám-apasztási program, amely elsősorban a legnagyobb problémát okozó vadfajokra (a vaddisznó, a gímszarvasra és lokálisan a dámszarvasra) fókuszál. Ez lefordítva azt jelenti, hogy

mintegy 40-50 százalékos létszámapasztás javasolt.

Hogy pontosan melyik fajból mennyi egyed maradhat az adott körzetben, azt tájegységenkénti bontásban itt találja meg az érdeklődő.

Visszatekintés a közelmúltba – Az átváltozóművész

“A miniszterelnök-helyettes 2017-ben kétszer is vadászott Kanadában bölényre, farkasra és szarvasokra, és ezeket az utakat valószínűleg ugyanúgy ajándékba kapta, mint a svédországi túrákat, mert a több milliós kiadások ellenére még növelte is a megtakarításait.

Semjén először tavaly januárban bölényre és farkasra váltott egy nyolcnapos engedélyt, szeptember elején pedig jávorszarvasra, vapitire és rénszarvasra fizetett be tíz napra.

Az engedélyekből kiderül, hogy Semjén mindkétszer egy olyan magyar kísérővel vágott neki a vadonnak, akinek a cége 8000 amerikai dollárért (~2,2 millió forint)  kínál hasonló bölényvadászatokat British Columbiába, de ennyiből még nem lehet megúszni: külön fizetni kell a kilövési engedélyekért, a természetvédelmi területek használatáért és az utazásért is.

Tavaly augusztusban a háromfajta szarvas vadászati engedélyéért Semjénék 955 kanadai dollárt fizettek. De ezek még csak az előzetes engedélyek, ha a KDNP elnöke lelő egy állatot, azért külön fizetnie kell. A külföldi vadászoknak még külön 200 dolláros díjat (royaltyt) is kell fizetniük és ott van az állami adó is.

És ha nem lóháton akarja megközelíteni a vadont, azért is külön kell fizetni 1100 dollárt, hogy repülővel bevigyék a vadászterületre. Ha pedig a trófeát is haza akarja vinni, még jobban megugranak a költségek.

A miniszterelnök-helyettes  szerint az ajándékutak nem befolyásolják a törvényhozói munkáját

Semjén szerint a milliós ajándékutak nem befolyásolják a törvényhozói munkáját, mert amikor ezekre rábólint, egyből magánemberré változik.”

(forrás: agrarszektor.hu)

Semjén bedilizne, ha nem vadászhatna! – még romolhat a helyzet….

Új dokumentum keverheti bajba Semjén Zsolt szarvasvadászt

Egy közpénzből támogatott szállodás fizette Semjén svédországi luxusvadászatait

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük