Olyan üzletember – Farkas József – utalta át a svéd utak költségét, aki egyébként rengeteg állami és uniós pénzhez jutott.
[mnky_ads id=”10551″]
Miközben a Fidesz–KDNP politikusai és a kormánysajtó a hétvégén Semjén Zsolt Svédországban élő rokonainak meglátogatásával igyekezett magyarázni a miniszterelnök-helyettes luxusvadászatait, a Magyar Nemzet megtudta, hogy a politikus családtagjai nem vettek részt a zsákmányejtő túrákon. A lap birtokába került dokumentumok és fényképek tanúsága szerint Semjén Zsolt mellett csupán két állandó szereplője volt az összesen öt alkalommal megtartott skandináv vadászatoknak.
[mnky_ads id=”10552″]

Az egyikük egy üzletember, Farkas József (úgy tudni, nem rokona Semjénnek), akinek érdekeltségébe tartozik mások mellett több magyarországi hotel is. Az ő szerepe azért kulcsfontosságú, mert a nevük elhallgatását kérő vadászatszervezők lapunknak elmondták, hogy a skandináv kirándulások költségeit minden egyes alkalommal Farkas József utalta át nekik. Mindezt ráadásul alátámasztja az üzletemberrel folytatott levelezés is, amelyből kiderül, hogy a vállalkozó több esetben is jelezte a szervezőknek, hogy mikor utalta át, vagy mikor fogja átutalni a költségeket, így például a szállás vagy a repülőjegyek árát. Farkas József neve nem ismeretlen Magyarországon. Érdekeltségei rengeteg állami megbízáshoz jutottak különösen 2010 után – vagyis a második Orbán-kormány beiktatását követően –, és több mint 530 millió forintnyi európai uniós forrást is elnyertek.

- Hirdetés -

Ebből jutott pénz például a Farkashoz köthető ráckevei, négycsillagos Kék Duna Wellness Hotelnek, és még többet kapott a szintén négycsillagos noszvaji Oxigén Hotel & Zen Spa. Utóbbi 365 millió forint támogatást, amelyet 2010 és 2014 között fizettek ki a hotelnek.

Egy közpénzből támogatott szállodás fizette Semjén svédországi luxusvadászatait 1
Farkas József (jobbra) utalta át a luxusvadászatok költségeit, ám letagadta, hogy részt vett a túrákon – Forrás: Magyar Nemzet

Semjén másik útitársa, Vajai László 2010 és 2013 között a Vidékfejlesztési Minisztérium erdészeti, halászati, vadászati főosztályának vezetője volt, a 90-es években az MSZP–SZDSZ-kormány idején pedig az agrártárca vadászati főembere.

(Forrás: Magyar Nemzet)

Kapcsolódó:

Semjén háziasított rénszarvast lőtt le?

[mnky_ads id=”4674″]
[mnky_ads id=”4668″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét