Simonka: „befolyásos az a csoport, akinek az áldozatai vagyunk”

Simonka György országgyűlési képviselő és 32 társa ellen bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt indult eljárás.

Az előkészítő ülést múlt héten tartották. Az országgyűlési képviselő ezzel kapcsolatban exkluzív interjút adott az OrosCafénak.

Simonka-saga

A megvádolt politikus szerint befolyásos körök juttatták a vádlottak padjára, a vádirat szerinte pedig nem más, mint teleregény.

Az interjú minden perce a megvádolt képviselő ártatlanságáról szól, a feliratos tizenhét perces filmben Simonka egyedül szerepel, a kérdésekre válaszolva elmondja, hogy a vizsgálat alatt a tanúikból vádlottakat kreált az ügyészség.

“… befolyásos kötök…”

A politikus azt állítja a riporter nélküli beszélgetésben, hogy befolyásos csoport áldozata, de erről már csak annyit tudunk meg az interjúból, hogy évekkel ezelőtt kezdődött a történet.

Simonka többek között azt is elmondja, hogy:

  • félelmetes volt a vádlottak padján ülni;
  • „soha senki nem gondol bele abba, hogy mi ezt nem követtük el, nem vettünk el másoktól pénzt. Mi nem csináltunk semmit másképp, mint mindenki más ebben az országban”;
  • az ügy az egészségre is ráment, asztmával kezelték.

Egy hozzászólás itt: “Simonka: „befolyásos az a csoport, akinek az áldozatai vagyunk”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük