Kerítésen innen

Siófok polgármestere a tűzijáték helyett az ovisétkeztetést támogatja – A “köpcös” tanulhatna Öntől! – kommentelték

Siófok polgármestere a tűzijáték helyett az ovisétkeztetést támogatja - A "köpcös" tanulhatna Öntől! - kommentelték

Lengyel Róbert, Siófok polgármestere a hazai kormánytrenddel szemben nem titkosította 10 évre, hogy idén nem durrogtatnak el a cirka 2 milliót a városban az augusztus 20-án, helyette az óvodai étkeztetést támogatja az összegből az általa vezetett önkormányzat.

“Mert úgy érzem, így helyes…”

Közösségi oldalán tudatta, hogy “A szomszédunkban háború dúl, ukránok és oroszok, katonák és civilek ezrei pusztultak és pusztulnak egy értelmetlen konfliktus áldozataiként. Európa, azon belül hazánk is, borzalmas gazdasági helyzetbe került, sokaknak az is kérdés, hogy az ősztől miképp fogják kifizetni a rezsijüket, mennyi marad egyáltalán élelemre, ruházkodásra. A háborút elszenvedő ukrán és orosz néppel, no és a gazdasági helyzetből fakadó kilátástalansággal küszködő honfitársainkkal való szolidaritás -és persze némi takarékosság- jegyében döntöttem úgy, hogy az idei augusztus 20-i rendezvény-sorozatot igen, de az annak részét képező tüzijátékot nem tartjuk meg.

Az így megtakarítandó pénzt hasznos városi közcélra fordítjuk. Részletek a lentebbi sajtóközleményben. Kérem városunk lakóinak megértését, egyetértését.”

varosikurir siofok sajtokozlemeny

A hozzászólásokból….

“Egy vezető, attól jó vezető, hogy sokszor olyan döntéseket kell meghoznia, ami NEM NÉPSZERŰ, sokszor saját maga sem örül neki, DE ETTŐL FÜGGETLENÜL ÉSSZERŰ. ☺️ (Mellesleg, az újonnan átadott rózsakertet sem fogják széttaposni!) Kíváncsian várom, hányan MERIK követni a jó példát!”

“Ezt kellene mindenkinek tennie, ha már meg kell szorítani, akkor minden fillért fontos megfogni.”

“Gratulálok ! Nem csalódtunk. Van aki észszerűen is tud dönteni. ”

“Olvasom a rengeteg gratuláló hozzászólást amit csak dicsérni lehet. Ha Siófok első embere ebben a lehetetlen helyzetben ilyen példaértékű döntést tud hozni, akkor miért nem követi az ország is ezt a döntést. Brutális pénz megy egy fél óra alatt a semmibe Budapesten augusztus huszadikán.”

“A “köpcös” tanulhatna Öntől!”

“Helyes döntés! Bezzeg a Fidesz az idei tűzijátékra fordított összeget 10 évre titkosította!”

“Elismerésem a polgármester úrnak és a testületnek. A “királyunk”(mert 2 év múlva megkoronáztatja magát az tuti),SOHA NEM MONDJA LE!!! Majd rólunk lehúzzák az árát!!!”

“Nálunk is tuti elmaradt, mert mindig 19-n van .”

Salgótarjánban sem lesz tűzijáték…

Emlékeztetőül….

Közadatigénylésben kérte ki a Párbeszéd Magyarországért a 2022. évi államalapítási ünnepi tűzijáték előzetes költségbecslését, valamint a négynapos programsorozat előzetes költségbecslését június végén. A párt a napokban kapott választ az Átlátszó által üzemeltetett KiMitTud közadatigénylő weboldalon feltett kérdéseire – írta az Átlátszó.

Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) szerint

„az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 27. § (5) bekezdése alapján a közfeladatot ellátó szerv feladat- és hatáskörébe tartozó döntés meghozatalára irányuló eljárás során készített vagy rögzített, a döntés megalapozását szolgáló adat a keletkezésétől számított tíz évig nem nyilvános.”

Vagyis az állami szervezet egyelőre titkolja, mennyi pénzt szántak az idei augusztus 20-i állami ünnepre, ahol a kormány bejelentése szerint Európa legnagyobb tűzijátéka lesz.

Friss híreink!

About Author

Comment here