Kövér László fideszes házelnök egy szerda esti zuglói fórumán a pedofíliához hasonlította azt a követelést, hogy a homoszexuálisok házasodhassanak és gyereket fogadhassanak örökbe. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter ezzel kapcsolatban a csütörtöki kormányinfón azt mondta, „nem tartjuk helyesnek, ha egy gyereknek két apával kell felnőnie”.


Az ombudsmannak sem tetszettek a házelnök szavai

Kövér kijelentése miatt tiltakozott már a Magyar LMBT Szövetség, valamint az ombudsman is megszólalt, a Budapest Pride szervezői pedig szombat este fél 7-re tüntetést hirdettek meg a Facebookon a Kossuth térre.

A „Söpörjük ki a homofóbiát a közéletből” című esemény oldalán azt írják, Kövér László homofób kijelentései miatt akarnak tiltakozni, és megmutatni, hogy sokan vannak, akik egy békés, elfogadó, XXI. századi európai országban akarnak élni.

„Ha téged is felháborít, hogy politikusok minden következmény nélkül polgártársaikat másodrendűnek nevezik, és eleged van, hogy következmény nélkül diszkriminatív kijelentéseket tesznek, tüntess velünk!” –

szól a felszólítás.

A Liberálisok is részt vesznek a Budapest Pride homofóbia elleni tüntetésén

A Magyar Liberális Párt országgyűlési képviselője, Bősz Anett, és főpolgármester-jelöltje, Sermer Ádám is részt vesz a Budapest Pride szombati tüntetésén, amelyet Kövér László szerdai, botrányos megnyilvánulása miatt szerveztek. A Liberálisok szerint nem csak a Parlament élén, de a közélet közelében sincs helye olyan embernek, aki szexuális hovatartozása alapján különbséget tesz állampolgár és állampolgár között.

A XXI. században, egy európai uniós tagországban elfogadhatatlan, hogy az Országgyűlés elnöke első- és másodrangú állampolgárokról beszéljen. Kövér László homofób kijelentéseivel súlyosan megalázta a melegközösséget, ez ellen pedig közös erővel kell fellépnünk!

Az alapvető emberi jogok durva megsértése

Bősz Anett és Sermer Ádám azért vesz részt a Budapest Pride „Söpörjük ki a homofóbiát a közéletből!” címmel meghirdetett tüntetésén, mert a Liberálisok szerint az alapvető emberi jogok durva megsértésének minősül, ha bárkit bőrszíne, etnikai vagy szexuális hovatartozása alapján másodrendű polgárnak minősítenek.

Közösen kell fellépnünk az egyenlő méltóságért és az egyenlő bánásmódért, közösen kell felszólalnunk a kirekesztés és a gyűlöletkeltés ellen, nem csak ma, a homofóbia, transzfóbia, interfóbia és bifóbia elleni világnapon, hanem minden nap!

A tüntetés Facebook-eseménye itt elérhető:

(Forrás: HVG, MTI/OS)

Kapcsolódó

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét