A Stop Soros törvénycsomag vitája

A Stop Soros törvénycsomag általános vitájával folytatta munkáját az Országgyűlés kedden délután.

Miniszterelnöki Kabinetiroda: nehezebb lesz bevándorlást szervezni

Sokkal nehezebb lesz a jövőben Magyarországon bevándorlást szervezni, támogatni és finanszírozni, ha az Országgyűlés elfogadja a Stop Soros törvénycsomagot – mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár kedden a parlamentben.

Tuzson Bence a három törvényjavaslatot tartalmazó csomagot ismertetve kiemelte: a korábbi tervezet csak regisztrációt írt volna elő a migrációt támogató szervezeteknek, a szigorított forma már belügyminiszteri engedélyhez kötné ezt a tevékenységet.

Azon szervezeteknek, amelyek engedélyért folyamodnak, át kell esniük a nemzetbiztonsági eljáráson – mondta az államtitkár.

Az előterjesztés tartalmazza a 25 százalékos bevándorlásfinanszírozási illetéket is a szervezetek számára utalt külföldi pénz után, és azt is, hogy akik a magyar nemzetbiztonság érdekeit sértik, a közrendet veszélyeztetik, távol tarthatók Magyarország schengeni határaitól 8 kilométeres sávban.

Fidesz: a magyar nép kezébe helyezik a döntést

Németh Szilárd (Fidesz) közölte: a javaslatról csak a választások után dönt a Ház, vagyis a magyar nép kezébe helyezik a törvénycsomag elfogadását.

A migráció szerinte egész Európa jövőjét minimum 50-100 évre meghatározza. Ezzel Brüsszel is folyamatosan foglalkozik, de már az ENSZ is egy migrációs csomagon fáradozik.

A kormány mindkét helyen képviseli a magyar álláspontot, vagyis hogy nem akarunk bevándorlóországgá válni, kevert etnikumúvá és kevert vallásúvá, mert fontosak keresztény gyökereink – mondta.

Úgy folytatta: Brüsszel szerint a migráció jó dolog, az európaiaknak pedig le kell mondani a gyermekek vállalásáról, ehelyett Ázsiából, Afrikából kell dolgos kezeket hozni.

Ezt nem fogadhatjuk el, a bevándorlás, a migráció nem jó dolog – szögezte le Németh Szilárd. Európa elsődleges feladata, hogy megvédje határait, a szolidaritást pedig az európai szabad nemzetek között kell gyakorolni.

Szerinte jogilag megkérdőjelezhető módon jelennek meg előterjesztések „Soros György zsebében lévő emberektől”. Magyarország azonban részt kíván venni ezen anyagok kidolgozásában, hogy ne nélkülünk hozzák a döntéseket – tette hozzá.

KDNP: a javaslat megakadályozhatja, hogy bevándorlóország legyünk

Vejkey Imre (KDNP) szerint az eddigi intézkedések mellett a „Stop Soros” javaslat újabb akadály az előtt, hogy Magyarország bevándorlóország legyen. A belga miniszterelnök kvótaultimátuma, az ENSZ migrációs csomagja és Brüsszel „támadásai” szerinte jól jelzik, hogy a „Soros-tervet” mindenáron át akarják vinni a brüsszeli döntéshozatalon, és kötelező kvótákkal akarják széttelepíteni a migránsokat.

A törvénycsomag három csapással sújt le a bevándorlást szervezőkre és finanszírozókra – mondta, és ismertette az előterjesztést.

Vejkey Imre felhívta a figyelmet az ENSZ globális migrációs paktumainak veszélyeire.

A dokumentum azt is tartalmazza, hogy a menekülteket nem táborokban, hanem a többségi társadalom által lakott településeken helyeznék el – tette hozzá.

A dokumentumban a nyílt társadalom eszméi kapnak helyet – mutatott rá. Vejkey Imre a tervezet  legkritikusabb elemének azt nevezte, hogy ellehetetlenítené a hatékony nemzetállami fellépést.

Közölte azt is: az ENSZ közgyűlésében többségben vannak a kibocsátó országok, vagyis „sok jóra nem számíthatunk”.

Jobbik: semmit nem old meg a javaslat

Mirkóczki Ádám (Jobbik) szerint „épeszű embernek fizikai fájdalom hallgatni” az elhangzott érveket. Feltette a kérdést: mi az, amire a büntető törvénykönyv nem ad lehetőséget az illegális bevándorlással szemben? Semmi, de évek óta kampánycélra használja a kormányoldal a bevándorlást – válaszolta meg a kérdést.

Az elmúlt évek során számtalanszor szigorítottak törvényeket e cél érdekében – emlékeztetett. Ki és mi akadályozza a titkosszolgálatokat, hogy végezzék a munkájukat? – sorolta kérdéseit, hozzátéve: az ő kezükbe sem ad a jogszabály semmi olyat, ami erősítené a biztonságot.

Miért tartjuk fenn a bevándorlás okozta válsághelyzetet? – folytatta a kérdéseket. Szerinte a kormányoldal a kereszténység védelmének örve alatt hatalmas károkat okoz a társadalomban.

LMP: kampánytörvénykezés folyik

Sallai R. Benedek (LMP) azt mondta, nem új dolog a globális migrációs krízis, viszont a kormánypártok csak most ismerik fel.
Szavai szerint a jelenlegi jogrendszer megfelelő lehetőségeket biztosít a probléma kezelésére.

Úgy fogalmazott, hogy kampánytörvénykezés folyik: kampánycélokra kezdték használni a jogszabályokat, ami gyalázatos.
Azt mondta, hogy a jogszabályok értelmében jogellenes tevékenységre nem lehet civil szervezeteket létrehozni. Ha tehát működnek jogellenesen civil szervezetek, akkor alkalmatlan a kormány – jelentette ki.

Hangsúlyozta, hogy a kabinet egy része Soros-ösztöndíjasokból áll, és a Fidesz vidéki hálózatának felépítésében is segített Soros György.

Sallai R. Benedek problémának nevezte, hogy a kormánypárti politikusok keresztény értékeket vesznek a szájukra. Ha elriasztják a civileket, nem lesz, aki segítsen – hangoztatta.

Az LMP-s képviselő feltette a kérdést, hogy miért nem a putyini befolyást vagy az egészségügy leépítését akarják megállítani a kormánypártok.

(Forrás: MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük