Sorting by

×

Stoppolni sok mindent lehet. Autót, harisnyát, Gyurcsányt, Karácsonyt….

Most nálunk az utóbbiakat. Itt a stopkampány, nonstop változatban. Oka, célja világos. Beijedtek az előválasztástól, pontosabban attól, hogy az ellenzéki akció óhatatlanul hírré válik, még a kormánymédiában is.

Valamit ki kellett találniuk, hogy ők is jelen legyenek az utcán

Túl sok fantáziát nem tettek bele, de ne fitymáljuk, nem is nekünk szánták. Az ellenzéki szavazótáborban már nemigen lehet riogatni gyurcsányozással. Az Orbán-világgal való szakítás vágya erősebb. De a megingó fideszes szavazót, aki már hajlana az otthon maradásra, talán még elcsalogathatják az urnákhoz, ha Gyurcsánnyal hergelik.

Más kormányok választás előtt a saját teljesítményükkel és persze jövendő terveikkel kampányolnak.

Programot a Fidesz már régen nem hirdet, most az eredménypropagandát sem érezték elég hatásosnak. Meg tudom érteni. Maradt tehát a stoppolás. Most még az utcán, aztán -véletlenül épp az előválasztás idején- ígéretük szerint minden lakásba ellátogatnak a petíciójukkal.

Jobb, ha előre megtudakolják, Önökhöz mikor ki jön, és hány cukorral issza a kávét. Nehogy szégyenben maradjanak!

Persze nem az ingyenkávé reményében jönnek,

még csak nem is a mosdót felkeresni az egész napos járkálás közben. (Gyerekkoromban a Hősök tere közelében laktunk – a május elsejei fevonulások után boldog-boldogtalan meglátogatott minket. A cél világos volt: első útjuk a WC-be vezetett.) Inkább az a szándék, hogy az egyszeri választó tudja: szemmel van tartva. Csak nem meri a fideszes aktivisták turnézása közben felkeresni az előválasztási sátrat!

Pénz lesz, ne aggódjunk!

Beszállt a stopkampányba a békemenetelő CÖF is. Ők az elmúlt években sorra kapták az állami (tehát a mi pénzünkből gazdálkodó) cégektől a százmilliókat. Az MVM-től félmilliárdot, a Szerencsejáték Zrt-től 170 milliót, az MFB-től is szép összegeket. Szóval ha látják a CÖF stop-plakátjait, melegítse át a szívüket, hogy Önök fizették a cechet.

Ez a munkamegosztás. Mi fizetünk, szegény fideszes aláírásgyűjtők körbejárnak a stoppoló petícióval, a főnökeik közben lestoppolják maguknak a fél országot. Vagy az egészet.

Forrás

Háttér

A „Stop Gyurcsány!, Stop Karácsony!” petíció örvén szombat délelőtt Óbudán, a Vörösvári úti piacnál felállított aláírásgyűjtő standoknál tűnt fel Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője, és arról beszélt, hogy két héten át a flaszteren agitálnak, utána pedig otthonaikban is felkeresik az embereket.

Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely kapcsán a következőkre jutott:

  • programjukban világosan látszik, hogy adóemeléseket terveznek, és ezzel veszélybe sodornák a rezsicsökkentést és az adócsökkentés politikáját
    az emberek emlékeznek rá, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal milyen terheket rakott a vállukra 2010 előtt
  • Gyurcsány Ferenc 2007. február 15-én vezette be a vizitdíjat és a kórházi napidíjat, és ezzel fizetőssé tette az egészségügyet, amit a Fidesz-KDNP csak népszavazással tudott megakadályozni
  • Gyurcsányék megszorítást megszorításra halmoztak, például 2009-ben 20 százalékról 25 százalékra emelték az áfát, 2010 előtt duplájára emelték a villamosenergia és háromszorosára a gáz árát, ezzel egekbe emelték a rezsiárakat.

Nacsa programot hirdetett:

Mutassuk meg Gyurcsányéknak, hogy nem kérünk a 2010 előtti terhekből, nem kérünk a baloldal megszorító politikájából.

Nacsa Lőrinc a fellépésével tapsot aratott, valamint begyűjhette a Fidesz-KDNP két választókerületi képviselő-jelöltje, Bús Balázs és Gór Csaba aláírását. (Forrás)

Kapcsolódó

 

Stoppolni sok mindent lehet. Autót, harisnyát, Gyurcsányt, Karácsonyt....
illusztráció: V.K.
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Stoppolni sok mindent lehet. Autót, harisnyát, Gyurcsányt, Karácsonyt….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.