Sorting by

×

Szabó Tímea: “Nem tartom érdemesnek arra, hogy beszéljünk róla”

A Blikk szerint a címünkbe kiemelt mondat  volt Szabó Tímea válasza arra a kérdésre, mit szól ahhoz, hogy Gulyás Gergely köszönetet mondott, amiért javaslatával lehetővé tette a “gyermekvédelminek” hazudott “népszavazás” és a “választás” egyidejű megtartását.

Ha így nézem…

Ha azt nézzük, hogy a Fidesz ezt az ellenzék támogatása nélkül is elintézhette volna, tényleg nem érdemes beszélni róla. Vagy ha figyelembe vesszük, hogy az elmúlt 12 év alatt az ellenzék hány ostobaságot művelt, hányszor viselkedett elvtelenül, a dolog szóra sem érdemes…

Van azonban valami, ami miatt mégis beszélni kell róla: az ellenzék ugyanis hozzájárult ahhoz, hogy a parlamenti “választást” egy teljes joggal nácinak mondható “népszavazással” együtt tartsák meg.

Az a népszavazás, amelyet Orbán kezdeményezett, a kormány és szennymédiája által harsogott tartalommal egyszerűen nem létező dologról szól; kizárólag hisztériakeltésre, uszításra alkalmas: náci mintájú.

Megbocsáthatatlan elvtelenség volt ebbe beleegyezni, mi több, javasolni – és ráadásul “praktikus” szempontból egyszerűen nevetséges.

Népszavazásra népszavazás?

A kormány népszavazási kezdeményezésére népszavazási kezdeményezéssel válaszolni, ráadásul olyan kérdésekkel, amelyeket a “választás” eredménye így vagy úgy, de megválaszol, csakis magának a népszavazás intézményének lejáratására jó. A Fidesz egyedül is megtett mindent ezért – de az ellenzék miért segített neki..?

Az az “elgondolás” pedig, hogy ugyanakkor lehet majd az ellenzéki kérdésekről is szavazni, az első pillanattól teljesen reménytelen volt. A kormánynak megvannak a lehetőségei ennek megakadályozására, s ez a kormány mindig is élt lehetőségeivel…

Ám tételezzük föl, hogy az ellenzéki remények valóra válnak: a cél szentesítene mindent..?

A náci népszavazás tudomásul vételét is?! Azt is, hogy magára a “választásra” pokoli “buzizó” fideszes hecckampány légkörében kerüljön sor..? Olyan hecckampányéban, amelyhez csak az egyébként szintén náci-nyilas előzményekre visszatekintő sorosozás hasonlítható, az országot elborító ocsmány antiszemita óriásplakátokkal..?

Hiszen a Fidesz egyedül is megcsinálta volna, meg is csinálja – kinek hiányzott Gulyás Gergely köszönete..?

Nem lett volna szabad ennek megtörténnie, de legalább beszélni kellene róla, hogy az a benyomás keletkezzék: az ellenzék képes tanulni hibáiból…

Persze, ha Márki-Zay Péter igazat mondott, s valóban fél kézzel megállította a Fidesz melegellenes kampányát, akkor semmit sem szóltam…

Kapcsolódó

Szabó Tímea

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.