Ma megérkezik, ahogy mondani szokás, az évszaknak megfelelő időjárás. Eddig tartott az indián nyár. Ma már lesznek helyek, ahol a 10 fokot se éri el a hőmérséklet. Fogadjuk el, hogy néhány nap és itt van karácsony hava.

Szerdán országszerte borongós időre készülhetünk

Az ország nyugati, délnyugati felén már reggeltől változó erősségű esőre kell számítani, helyenként jelentős mennyiségű csapadék hullik. Délen, délkeleten és a középső országrészben csak délutántól, északkeleten pedig estétől ered el az eső. Időről-időre megélénkülhet a keleties szél. Északnyugaton, nyugaton várható a hűvösebb, a Tiszántúlon az enyhébb időjárás. Éjszaka a csapadék túlnyomórészt az északi, majd az északkeleti térségbe helyeződik át, de kisebb, időszakos esők még bárhol előfordulhatnak.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

szerda reggel északon 4, délen 9,

szerda délután északnyugaton 6-9, délkeleten 1

Folytatás?

eso
Pixabay

Csütörtökön délelőtt a középső és keleti, északkeleti térségben még borongós idő várható esőkkel, miközben a Dunántúl felett már csökkenni, szakadozni kezd a felhőtakaró. Ott is kis körzetekben, rövid időszakokra süthet ki a nap.

Pénteken változó vastagságú, többnyire zárt felhőzet ígérkezik hazánk fölé. A Nyugat-Dunántúl fölött vékonyodhat el a felhőtakaró, ott lehet bízni némi napfényben is. Jelentős csapadék nem, de a Dunától keletre kisebb, szórványos eső előfordulhat. Meg-megélénkül a délkeleti szél.

Szombaton már inkább csak északkelet fölé valószínű tartósan zárt felhőzet, másutt az elvékonyodó felhőtakaró melletti napsütés látszik most valószínűbbnek. Élénk marad a délkeleti szél.

Vasárnap, hétfőn legyengül a szél, elhagyja térségünket a frontfelhőzet, de ezzel egyidőben megnő az esélye a megmaradó ködnek, illetve az abból kialakuló, lassan elvékonyodó rétegfelhőzetnek. Gyengül a nappali felmelegedés. Különösen a ködös területeken marad napközben is alacsony a hőmérséklet.

FRISS HÍREK>>>>>>>>>>>>>>>>>

Közlekedés meteorológia

Szerdán napközben az északkeleti országrész kivételével esőtől vizes utakon autózhatunk. Alacsonyabb utazósebesség, nagyobb követési távolság, nagyobb körültekintés indokolt.

Biometeorológia

Szerdán újból mediterrán ciklon, és annak keleten meleg, másutt hidegfrontja határozza meg az időjárást. Az ország nyugati, délnyugati felén sokfelé, északkeleten estétől kell számítani esőre. A frontra érzékenyeknél fejfájás jelentkezhet. A keleten élők indokolatlan fáradtságra, álmosság érzetre panaszkodhatnak. A hidegfront miatt a korábbi csonttörések, és műtétek helyei fájdalmasak lehetnek. A kellemetlen időjárás hangulatunkat negatívan befolyásolhatja. Ingerlékenység léphet fel. Esernyőt vigyünk magunkkal.

Forrás: Eumet

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét