Egyre több idős embert fosztanak ki az úgynevezett unokázós csalók. A dolog menete: ismeretlenek az unoka nevében, neki kiadva magukat telefonon pénzt követelnek a gyanútlan idősektől, aki általában riadtan fizetnek is. Ahogy azonban az lenni szokott, a bűncselekményekkel együtt szaporodnak a felderített ügyek is.

Újabb ügyet zárt le a rendőrség

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói befejezték annak a férfinak az ügyét, aki egy újpesti idős asszonytól több mint egymillió forint értékben pénzt és ékszereket csalt ki.
A nyomozás adatai szerint 2018. december 13-án délelőtt vezetékes telefonon hívtak fel egy újpesti idős asszonyt, a telefonáló gyermekének kiadva magát pénzt és arany ékszereket csalt ki tőle. Arra hivatkozott, hogy megverték egy négymillió forintos tartozás miatt. A csaló azt is mondta, hogy a pénzért egy Karcsi nevű férfi fog menni.

Az idős asszony összeszedte és borítékba tette az arany ékszereit, illetve pénzét – amely értéke több mint egymillió forint volt –, majd a lakása előtt átadta egy férfinak.

Az elkövetőről – a sértett által adott személyleírás alapján – grafika készült, majd 2019. január 2-án a zuglói rendőrök fogták el a 36 éves budapesti P. Ottót egy autó ellenőrzésekor. A férfi utas volt az autóban, de a rendőrök a róla készült grafika alapján felismerték, és elfogták.

A csalás bűntett miatt folytatott nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratot a napokban átadták az illetékes ügyészség részére.

FRISS HÍREK>>>>>>>>>>>>

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét