Szijjártó: azok az antiszemiták, akik azt állítják, Soros Györggyel a vallása miatt vitatkozik a kormány

Izraeli látogatása során Szijjártó Péter külügyminiszter interjút adott a Ynet-nek, az ország legolvasottabb hírportáljának. Szijjártót az erdélyi magyar származású Somfalvi Attila, az ország egyik legelismertebb politikai riportere kérdezte.

Nem az a baj Sorossal…..

Szijjártó az interjúban elmondta, hogy nekik Soros György Európa víziójával van vitájuk, aminek semmi köze nincs az üzletember-milliárdos vallásához. A külügyminszter szerint azok az antiszemita felvetések, amelyek azt mondják, hogy ők azért vitáznak Sorossal, mert zsidó, őket viszont ez nem érdekli.

Szijjártó azt is elmondta, hogy büszkék arra, hogy Közép-Európa legnagyobb zsidó közössége Magyarországon található.

Horn Gábor szerint….

“Szijjártó szerint azok az antiszemiták, akik szerint vallása miatt vitatkozik Sorossal a kormány. A probléma ‘csak’ az, hogy a kormány nem vitatkozik Soros Györggyel, hanem közös pénzünkből-sok milliárdból- gyűlöletet szít, démonizálva a filantróp milliárdost, akinél nincs a magyar demokráciát több pénzzel támogató ember . Használja az Orbánhoz képest tényleg másként gondolkodó Sorost ( míg Orbán a bezárkózásban, az idegengyűlöletben, a kirekesztésben hisz, Soros világa ennek tényleg az ellenkezője: a nyílt társadalom, a befogadás, egymás elfogadása ), nem ő számít, hanem kell az ellenség , kell a gyűlöletnek érzékelhető megjelenítője és ehhez nem baj, ha az ‘ ördög ‘ megfelel a gyökerekben létező negatív sztereotípiáknak, a népnyúzó zsidó pénzember képében. Így lesz a jótékony Sorosból világuralomra törekvő spekuláns.

Nem vitáról van itt szó ( annak még akár értelme is lenne) hanem egy ócska és lelkeket romboló , felelőtlen politikai játszmáról, ahol Soros Gyorgy egy kicsit sem számít.”

Forrás

rexit

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük