Nem támogatja a homofóbokat – szivárványszínű cáfolat az UEFA -tól

Aki a helyszínen vagy akár a televízión is követte a vasárnapi búcsú Puskás Aréna beli EB meccset láthatta, hogy mennyi multi változtatta hirdetését szivárványszínűre, de az is feltűnhetett, hogy a lelátón egyik táborban sem volt szivárványszínű zászló. Utána jártunk a miértnek.

Nemzeti és / vagy szivárvány?

A szervezők azt közölték, hogy a stadion és a szurkolói zóna területére is kizárólag a résztvevő országok színéivel rendelkező zászlók vihetők be, méghozzá az UEFA utasítására, ezt az információt  kezdetben megerősítették holland lapok is.
Egyenlőre nem világos teljesen, hogy volt-e egyáltalán érvényes UEFA tiltás, csak az a tény, hogy a magyar szervezők erre hivatkozva nem engedték be ezeket a zászlókat amiért több holland szurkolóval is komoly vita alakult ki, mivel ők így akartak tiltakozni a magyar kormány homofób törvénye ellen.
Tény, hogy még a nap folyamán megérkezett az UEFA közleménye, amelyben cáfolja a tiltás tényét.

„Az UEFA a mai napon arról tájékoztatta a Magyar Labdarúgó Szövetséget, hogy a szivárványszínű szimbólumok nem politikai jellegűek, és összahangaban vannak az UEFA az eddigi Egyenlő játék kampányával összhangban, amelynek célja a diszkrimináció bármilyen formájának leküzdése, ideértve az LMBTQI  közösséget is, az ilyen zászlók megengedettek. stadionok  (…) Az UEFA egyértelművé akarja tenni, hogy nem tiltotta be a szivárványszínű szimbólumokat a budapesti szurkolói zónából, és hogy a szurkolói zóna a helyi hatóságok felelőssége. Az UEFA szívesen fogadna egy ilyen szimbólumot a rajongói zónában. ”

Ezek után döntse el, mindenki mit gondol a sport és szervilizmus magyarországi kölcsönhatásáról!

Kapcsolódó

 

2 hozzászólás

  • 2021.06.28 - 11:46
    Közvetlen hivatkozás

    Mi, a birka nép vagyunk a hibásak ebben is, mert ha idejekorán elzavartuk volna ezt a betegesen gondolkodó kormányt, azaz orbánt,( akinél valami iszonyat-rosszul lett bekötve) akkor most nem lenne szétlopva-rabolva az ország, és nem lenne gyűlölködés. (még a melegek ellen se) Ami most itt történik, az a kormány/orbán vétke. Hiszem, hogy működik a karma, és a sok-sok rossz, sok-sok bűn, amit az ország, az emberek ellen elkövettek, nem marad megtorlatlanul.

    Válasz
  • Visszajelzés: Becsicskult az UEFA - Szivárványos hírdetés nyet! - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük