Becsicskult az UEFA - Szivárványos hírdetés nyet! - Városi Kurír

Sorting by

×

Becsicskult az UEFA – Szivárványos hírdetés nyet!

Az Európa-bajnokság egyik főszponzora, a német Volkswagen azt állítja, hogy az UEFA nem engedte a stadionba a cég szivárványos hirdetéseit Szentpéterváron, a Svájc-Spanyolország negyeddöntőben. Az euópai szövetség az orosz és azeri jogi környezet bizonytalanságaira hivatkozva tiltotta le a reklámokat-vezze észre a 444.

Hirdetés

Az UEFA váratlan tiltása

Az Eb több szponzora, köztük a Volkswagen akkor tervezte át hirdetéseit szivárványos dizájnra, amikor az UEFA nem engedte szivárvány színűre kivilágítani a müncheni Allianz Arenát a német-magyar meccsre. A németek a gesztussal Orbán homofób törvénye ellen akartak tiltakozni, illetve támogatni a törvény által sújtott LMBTQ közösségeket. A szövetség az eset után kínos magyarázkodásba kedzett.,A legjobb tizenhat között, az egyenes kieséses szakasz első körében ilyen hirdetések jelentek meg a stadionokban. Szentpéterváron azonban nem votlak szivárványos hirdetések, ahogyan nem lesznek holnap, Bakuban, az azeri fővárosban sem, ahol a cseh-dán negyeddöntőt rendezik. A VW illetékese azt nyilatkozta az amerikai Athleticnak, hogy azt szeretnék, ha az elődöntőben és a döntőben, a Wembleyben ismét a szivárványos hirdetéseket láthatnák a nézők a LED-kijelzőkön. (The Athletic)

Ez ugyanaz az UEFA?

A szövetség alig néhány napja még -kétarcuságát bizonyítva- a budapesti szivárványos zászló elkobzás után ezt nyilatkozta ahogy azt meg is írtuk:

„Az UEFA a mai napon arról tájékoztatta a Magyar Labdarúgó Szövetséget, hogy a szivárványszínű szimbólumok nem politikai jellegűek, és összahangaban vannak az UEFA az eddigi Egyenlő játék kampányával összhangban, amelynek célja a diszkrimináció bármilyen formájának leküzdése, ideértve az LMBTQI  közösséget is, az ilyen zászlók megengedettek. stadionok  (…) Az UEFA egyértelművé akarja tenni, hogy nem tiltotta be a szivárványszínű szimbólumokat a budapesti szurkolói zónából, és hogy a szurkolói zóna a helyi hatóságok felelőssége. Az UEFA szívesen fogadna egy ilyen szimbólumot a rajongói zónában. ”

Hirdetés

UEFA

 

 

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.