Így szamiztadolgat Orbán az Ön és gyermeke jogairól - Városi Kurír

Sorting by

×

Így szamiztadolgat Orbán az Ön és gyermeke jogairól

Ha egyben akarjuk tartani az Európai Uniót, a liberálisoknak tiszteletben kell tartaniuk a nem liberálisok jogait – jelentette ki Orbán Viktor a Szamizdat 11. című, a miniszterelnöki honlapon hétfőn megjelent írásában a szemérmetlenül szamizdatnak keresztelt túlhájpolt oldalán. Ez az utca úgy tűnik, nem kétirányú, hiszen kölcsönösségről nem esik szó az írásban. 

Hirdetés

(A szamizdat egyébként a pártállam utolsó időszakának egyetlen, akkor illegális ellenzéki megnyilvánulása volt. Elég itt csak az ifjú Rajk László lakásán “üzemelő” szamizdat butikra gondolni. Most 30-35 év távlatából úgy látszik, ahogy a szovjet katonák elűzését, úgy a szamizdatot is igyekszik hazug módon magához kötni az illiberális kormányfő.)

Újabb árok ásatik….

Már nincs szó a Fudan egyetemmel kapcsolatos kölcsön-milliárdokról, amit fent említett liberális és nem liberális szülők utódja közösen kell majd visszafizessen hála az Orbán-kormánynak. Önök is hajlandóak túllépni és belemenni abba az utcába ahová Orbán irányítja a közbeszédet?

A kormányfő azt írta: az Európai Tanács legutóbbi ülésén falanxban vonultak föl a szivárvány zászlós miniszterelnökök. Tiszta vizet akartak önteni a pohárba, megvan-e még az értékek egysége.

…a vita kísértetiesen hasonlított a 2015. júniusi vitára, amely az Európára törő migránsinvázió miatt robbant ki. Mindkettő erkölcsileg nehéz, politikailag fontos és intellektuálisan szép vita volt. A válasz pedig mindkét vita esetében ugyanaz: nincs meg az értékek egysége, ezért nincs meg a politikai egység sem – fogalmazott.

Árok, te édes….

A liberálisok mindkét esetben abból indultak ki, hogy itt olyan kérdésekről van szó, amelyekre csak egyféle, a liberális véleményhegemóniának megfelelő válasz adható – tette hozzá a kormányfő.

A nem liberális demokraták válasza azonban az volt, hogy a véleménypluralizmusnak megfelelően itt különböző válaszok vannak, és

ehhez minden államnak és népnek joga van, és csak az “egység a sokféleségben” megközelítéssel tartható egyben az Európai Unió.

Orbán Viktor hangsúlyozta:

a liberálisok szerint a migrációhoz, az Európai Unió területére lépéshez mindenkinek joga van, akkor is, ha nem közvetlenül veszélyes, hanem biztonságos harmadik országon keresztül érkezik. A migrációhoz való jogot lényegében emberi jognak tekintik.

Nem csak Ön, a gyereke is kampányfegyver

A miniszterelnök úgy folytatta: a mostani vitában, amely a gyermekek szexuális neveléséről szól, a liberálisok szerint a gyermekek kezébe kell adni azokat az érzékenyítő kiadványokat, amelyek felvilágosíthatják őket a heteroszexualitásról, a homoszexualitásról, a biológiai nem elhagyásáról és a nemváltó operációkról.
Rámutatott:

a liberálisok szerint ez a gyermek emberi joga, a szülő döntése nem lehet kizárólagos, az állami intézményeknek ebben szerepe, sőt elsőbbsége van. Szülői jóváhagyás nélkül, állami korlátok nélkül lehet érzékenyíteni a gyermekeket.

A nem liberális demokraták szerint

a gyermek szexuális nevelése a szülő joga, és ebben az ő beleegyezése nélkül se az állam, se a pártok, se az NGO-k, se a szivárványos aktivisták nem játszhatnak szerepet.

A mai helyzetet érzékeltetve…

úgy fogalmazott:

a szivárványos országoknak joguk van túllépni a bináris, férfi-nő, anya-apa rendre épülő társadalmi berendezkedésen. Régen ők is ilyenek voltak, de jól megfontoltan és szándékaikat az állami politika rangjára emelve átléptek egy másik dimenzióba

– írta a miniszterelnök. Megjegyezte:

ezt a jogukat szerintük egy másik állam nem kérdőjelezheti meg, különösen, hogy a vezérhajó szerepére Németország vállalkozott.

Egy kis “náci utalás” Szijjártó után szabadon….

Orbán Viktor közölte:

nem biztos abban, hogy okos dolog-e újra karszalagban demonstrálni és a müncheni futballstadionban a magyar himnusz közben szivárványos zászlóval a játéktérre rohanni. Abban azonban biztos, hogy a német gyerekek neveléséről a németeknek kell dönteniük. És abban is, hogy a magyar gyerekek neveléséről is csak a magyarok dönthetnek, a németek, a hollandok vagy a belgák biztosan nem.

Arról, hogy a bináris vagy a szivárványos világban jobb-e élni, és miért, abban mindkét fél a maga véleménye mellett érvel. Mindenkinek a maga igazsága – tette hozzá.

De a jog, a nemzetközi jog, az EU joga és az Alapvető Jogok Chartája szempontjából a helyes álláspont nem kétséges

A “nem jogok”

Hangsúlyozta:

a migráció nem emberi jog, és a gyermek szexuális nevelésének mikéntje sem a gyermek emberi joga. Ilyen emberi jog nincs. Van helyette az Alapvető Jogok Chartájának 14. cikke a szülők jogáról a gyermek számára megfelelő neveltetés biztosításához

– fejtette ki a fejében igaznak vélt teóriát.

“Ha egyben akarjuk tartani az Európai Uniót, a liberálisoknak tiszteletben kell tartaniuk a nem liberálisok jogait. Egység a sokféleségben. Ez a jövő”

Orbán szamizdatjának legriasztóbb következtetése: a magyar miniszterelnök odáig jutott, hogy aki nem ért egyet az elképzeléseivel, az az Unió ellensége, annak széteséséért dolgozik. Ennél veszélyesebb “hamis tudat” nem sok létezik európai vezető politikus fejébe.

Emlékeztetőül….

Kapcsolódó

orbán

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.