Sorting by

×

Tarjányi Péter következtetései az elmúlt 24 óra kapcsán: Oroszország nem áll le, Ukrajna nem adja meg magát és a háború egyre magasabb intenzitással folytatódik!

Az elmúlt 24 óra alapján az alábbi következtetések vonhatók le… Az orosz hadsereg stratégiát váltott – ahogyan korábban jeleztem – és erős tüzérségi előkészítő támogatással támadja a nagyobb városokat, majd ez követi több hullámban a gyalogsággal és harcjárművekkel megerősített “roham”.

Ez sajnos láthatóan sikereket hoz Moszkvának…

Elesett tegnap Herszon városa ami azért fontos hír, mivel lehetőséget biztosít a Kremlnek, hogy a Dnyeperen átjutva az ukrán hadsereg “hátába” kerüljön.

Álláspontom szerint az orosz hadsereg egy óriási bekerítő hadműveletre készül amiben teljesen el akarja vágni a Kelet-Ukrajnában harcoló ukrán erőket Ukrajna középső és nyugati részétől.

Látható, hogy ez elmúlt napokban az utánpótlás átszervezése zajlott orosz oldalon. Ez lassan befejeződik és véleményem szerint Kijev elfoglalására minimum egy 50-60 ezer fős orosz haderő készül amely ellen nehéz lesz tartósan megvédeni az ukrán fővárost. Különösen azért, mert a nyugati katonai segélyek már nem vagy minimális számban jutnak el Kijevbe, hiszen a várost az orosz haderő körbezárta.

Az eddigi hírek alapján úgy látom az orosz haderő már nem kapkod, “újraszervezte” magát és ez kritikus információ a ma kezdődő második ukrán-orosz tárgyalás kapcsán.

Mennyire lehet sikert elérni az egyeztetéseken, ha az orosz fél ekkora erőket mozgósított és láthatóan esze ágában sincs leállni, illetve úgy, hogy Ukrajna lakossága a legújabb közvélemény-kutatások számai alapján egyre magasabb százalékban hisz a győzelemben???

Az egyik legfontosabb háborús terület az ellátás és utánpótlás “frontja”, amelyben óriási erők mozognak. Csak egy példa: úgy volt , hogy az ukrán légierő az EU-tol több mint 50 vadászgépet és közel 20-25 vadászbombázót kap, de a NATO központ végül nem engedélyezte a szállításokat…Oroszország annyit közölt ezekre a hírekre, hogy meg fogja semmisíteni a külföldi fegyverszállítmányokat és súlyos következményekkel fenyegette meg azokat az országokat is, amelyek fegyvereket szállítanak Ukrajnának. DE!!!!!!

Az EU s országok ellen ez nem fegyveres támadást hanem gazdasági ellenszankciókat jelent…

A szárazföldi hadianyag szállítmányok átpakolása a határ EU s oldalán megtörténik.

Már az ukrán hadsereg által vezetett konvojok átlépik az ukrán határt és elindulnak a fegyveres összecsapások helyszíne felé. És az ezt követően több száz kilométeres úton az orosz haderő igyekszik megsemmisíteni a szállítmányokat.

Kegyetlen valóság, de ez van!

Ezért gondolom és mondtam, hogy Belorusszia felől komolyabb támadás várható Nyugat-Ukrajna irányába, mivel a nyugatról-keletre vezető útvonalak blokkolása kiemelten fontos a Kremlnek. Itthon szokás szerint megy a riogatás, hogy áram nélkül maradunk, bombázni fognak az oroszok stb… Nos, tegyük ezt helyre.

HA elzárják a gázcsapokat az oroszok, akkor is vannak stratégiai tartalékai Magyarországnak! Ezek kb 2-3 hónapra elegendőek és ezek újratöltése folyamatosan megoldható vásárlással például Norvégiából…

Az, hogy a magyar lakosság gáz nélkül maradjon elképzelhetetlen!!!!

Nyilván áremelkedés lesz, infláció növekedés lesz, az euró simán mehet 400 forint közelébe vagy akar fölé is. De ez sajnos a háború következménye. A menekültek száma növekedni fog, sőt lassan sajnos sebesültek érkezésére is számítani kell…

Összegezve: Oroszország nem áll le, Ukrajna nem adja meg magát és a háború egyre magasabb intenzitással folytatódik

Forrás

Kapcsolódó

 

Tarjányi Péter következtetései az elmúlt 24 óra kapcsán: Oroszország nem áll le, Ukrajna nem adja meg magát és a háború egyre magasabb intenzitással folytatódik!

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.