Temettek az Orbán-rezidencia előtt

Éjszaka, a gyülekezési törvény hétfői szigorítása előtt, a Momentum Mozgalom eltemette a jogszabályt és megkoszorúzta Orbán Viktor házát, és az akcióról videót is közzétett közösségi oldalán – szúrta ki az éj leple alatt a hvg.hu.

Orbán Viktor Cinege utcai házánál gyertyát gyújtottak,

levélben kérték számon a

„kedves főbűnöző”

-nek titulált kormányfőt, hogy miért volt fontosabb számára fellépni a gyülekezési jog, mint a korrupció ellen.

A Momentum szerint a törvénymódosítással az a Fidesz célja, hogy még jobban elszeparálja magát az emberek véleményétől, pedig egy demokráciában a véleménynyilvánítás szabadságánál semmi sem fontosabb.

Így fogalmaztak:

“A mai naptól szigorodott a gyülekezési törvény, amely a tüntetés szervezések szigorítása mellett megtiltja a politikusok háza előtti tüntetéseket is. Kíváncsiak voltunk, hogy a kormány mennyire tartja be saját szabályait, ezért tegnap este nem sokkal éjfél előtt Orbán Viktor háza elé vonultunk.

A Momentum szerint az új gyülekezési törvény súlyosan sérti a véleménynyilvánítás szabadságát, a hatalom pedig nem teheti meg, hogy az embereknek ezt a jogát korlátozza. Az új törvény viszont pontosan ezt teszi: mert a hatalmon lévők félnek és minél távolabb akarják tartani magukat az emberek véleményétől, nem akarnak, és nem mernek az emberek szemébe nézni.

Ez a szabályozás újabb példája annak, hogy a törvényalkotók nem azon dolgoznak, hogy milyen törvénnyel tudnák jobbá tenni az emberek életét, hanem azon, hogy milyen törvényekkel tudják kényelmesebbé tenni a sajátjukat!”

 

Demokrata reakció:

“Hajnal Miklós állítása szerint 10 perccel éjfél előtt kezdtek várakozni, hátha intézkedik a rendőrség vagy maga Orbán Viktor is foglalkozik velük. Láthatóan eszükbe sem jutott, hogy a dolgozó emberek éjfél magasságában nem romkocsmákban, az utcán vagy házuk kertkapujában múlatják az időt, hanem alszanak vagy esetleg még mindig dolgoznak.

A momentumos szóvivő végül azt is kijelenti, úgy látja, ezt a törvényt nem kell figyelembe venni, és ők ezután így is tesznek a többi törvény esetében is, mint tudjuk, ők a jogállamiság élharcosai. Ezután a képkockák alapján az utcán kezdtek alkoholt fogyasztani.

A videó végén megjelent a rendőrség, de a momentumos ifjak boldogan konstatálták, hogy bántódásuk nem esett, és ezért biztatnak:

Ha van kedvetek, úgy tűnik, hogy két órát el lehet tölteni Orbán Viktor háza előtt büntetlenül. “

Holnap életbe lép a jogokat korlátozó gyülekezési törvény

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük