Totális a támadás vidéken a civilek ellen

Székesfehérvár is beállt a sorba: az ottani közgyűlés határozata szorgalmazza, hogy a magyar önkormányzatok utasítsák el a Soros-tervet. A pécsi civilek bírósághoz fordulnak.

Megkeresett minket a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet, és a segítségükkel bírósághoz fordulunk a pécsi önkormányzat múlt héten elfogadott, minden valóságot nélkülöző nyilatkozata miatt – mondta a Magyar Nemzetnek hétfőn Mester Zoltán, Az Emberség Erejével (AEE) civil szervezet szóvivője, miután egyeztettek a jogvédőkkel.

Apécsi közgyűlés kormánypárti többsége múlt csütörtökön elfogadta Páva Zsolt fideszes polgármester javaslatát, amelyben felszólítottak minden pécsi polgárt, vállalkozót és szervezetet, hogy ne adjanak el és ne adjanak bérbe semmilyen helyiséget a Soros György alapítványa által támogatott AEE-nek. Így a civil szervezet nem tudott beköltözni tervezett irodájába, mert a tulajdonos – Mester Zoltán szerint a közhangulat miatt érthető módon – nem akart konfrontálódni senkivel.

A civil szervezet tanodát működtet a pécsi Gyárváros területén, emberi jogi és egyenjogúsági programjaikat 11 éve folytatják a baranyai megyeszékhelyen. Pécsnek korábban nem volt problémája működésükkel, sőt 2009–2012 között – ha nyögvenyelősen is – támogatták a szervezetet, és a Nemzeti Együttműködési Alapnál is sikeresen pályáztak.

Székesfehérvár is Soros-ellenes határozatot fogadott el

A fideszes Cser-Palkovics András által vezetett Székesfehérvár is Soros-ellenes határozatot fogadott el. A Fidesz-frakció által beterjesztett dokumentum szerint a közgyűlés meg akarja védeni a civil szervezeteket attól, hogy Soros György a „spekulációs ügyletekből származó vagyonából” felvásárolja őket, és „rájuk kényszerítse betelepítéspárti ideológiáját”. A határozatban tiltakoznak az ellen, hogy „Soros György bevándorlásszervező irodákat” akar nyitni a magyar városokban, és „több százezer dollárt oszt szét ezekben a hetekben, hogy felépítse vidéki hálózatát”.

(Forrás: Magyar Nemzet)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük