Sorting by

×

Tovább tart a McDonald’s nagy menetelése, legyalogolják Magyarországot

Zalaegerszegen nyitotta meg 99. magyarországi éttermét a McDonald’s, amelynek jelenleg további hat településen épülnek új egységei. A zalai megyeszékhelyen megnyitott második, több száz millió forintos beruházással kialakított McDonald’s étteremben 70 új dolgozót foglalkoztatnak, az akadálymentesített vendégtérben 90, a teraszon további 31 ülőhelyet biztosítanak a vendégeknek.

Kidobják a mesterséges összetevőket

A magyarországi McDonald’s 2019-ben kezdte meg növekedési stratégiájának megvalósítását, amelynek két pillére az új éttermek nyitása, valamint a meglévő éttermek átalakítása a “Jövő Élménye” koncepció jegyében. A most megnyitott zalaegerszegi egységgel együtt már 10 új éttermet adtak át azóta, de jelenleg Pécsett, Velencén, Egerben, Szombathelyen, Baján és Kistarcsán is folynak újabb egységek építési munkálatai.

Égi Zsolt, a Progress Étteremhálózat Kft. ügyvezetője azt jelezte, hogy az autósok kiszolgálását is lehetővé tévő új zalaegerszegi étterem megnyitása alkalmából a vállalat támogatja a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány munkáját.

A gyorséttermeket üzemeltető társaság tavalyi gazdálkodási adatai még nem állnak rendelkezésre. A legutolsó nyilvános cégadatok szerint 2019-ben 41,041 milliárd, 2020-ban pedig csaknem 37,408 milliárd forintos éves árbevételt ért el a társaság. Adózott eredménye 2019-ben 5,556 milliárd, 2020-ban pedig 3,669 milliárd forint volt. Írja az mfor.

Volt átmeneti megtorpanás is persze

A McDonald’s Magyarországon

A külföldi érdekeltségű, amerikai típusú bisztróláncok közül elsőként a McDonald’s tört be a magyar piacra. Legelső étterme még a Kádár-rendszerben, 1988. április 29-én nyílt meg Budapesten, a belvárosi Régi posta utcában, háttérüzemét Bábolnán állították fel. A nyitáskor, melyet hatalmas várakozás előzött meg, 15-féle termékből lehetett választani; legdrágább étel a 43 Ft-ért árusított Big Mac volt. A rendszerváltásig ez volt az egyetlen éttermük; 14 órás nyitvatartása alatt óriási forgalmat bonyolított le: percenként több mint tízen jutottak hozzá a cég által kínált ételekhez, italokhoz, desszertekhez.[6]

A lánc legegyedibb (sokak szerint legszebb) éttermét a Nyugati pályaudvar mellett alakították ki, az egykori vasúti étkezde patinás épületében, az ország második gyorséttermeként, 1990-ben. Ekkor készült el az első vidéki egységük is, Győrben.

A McDonald’s szintén elsőként vezette be a drive-in-szolgáltatást: a gépkocsiban ülő vásárlónak nem kell kiszállnia ahhoz, hogy megkapja az ételt, mert a megrendelés, fizetés és kiszolgálás az étterem melletti, speciálisan kialakított autóbehajtóra nyíló konyhai ablaksoron át történik (ma már részben telecom-rendszerrel). Az első ilyen McDrive-éttermet nálunk ugyancsak 1990-ben adták át, Óbudán.[

A kültéri gyermekjátszótér bevezetése hasonlóképpen újdonságnak számított. Az étteremlánc később McCafé nevű kávézóval bővült, amelyből 37 nyílt az országban.

És most megnyitott a 99. Meki is.

McDonald's

 

 

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.