Trump támogatja az abortuszellenes mozgalmat 

Donald Trump amerikai elnök élőben, videón keresztül biztosította támogatásáról az abortuszellenes mozgalom felvonulóit pénteken Washingtonban. 
[mnky_ads id=”10551″]
Bár korábban Ronald Reagan és George W. Bush elnökök is köszöntötték – telefonon – az abortuszellenes mozgalmat, Donald Trump az első hivatalban lévő elnök, aki videón keresztül a Fehér Házból biztosította támogatásáról a 45 év óta minden évben megrendezett “Menet az életért” nevű abortuszellenes meneten résztvevőket.
[mnky_ads id=”10552″]
Az élőben, nagy kivetítőkön közvetített beszéd előtt Mike Pence alelnök úgy “vezette fel” az elnököt, mint az amerikai történelem “leginkább életbarát” elnökét és hozzátette, hogy Trump “visszaállítja majd az élet szentségét a törvénykezés középpontjába”.

A Fehér Ház és a kongresszus épülete közötti, Mallnak nevezett óriási téren felvonulóknak Donald Trump így fogalmazott: “kormányzatom idején mindig védelmünkbe vesszük a Függetlenségi Nyilatkozatban legelsőként megfogalmazott jogot, s ez az élethez való jog”.

Felidézte az elnöksége első esztendejében hozott abortuszellenes intézkedéseket, köztük azt is, amelyet éppen a héten foganatosított az egészségügyi és emberi erőforrások minisztériuma. Az intézkedés értelmében a minisztériumban új részleget hoznak létre, amely a lelkiismereti és vallásszabadság biztosításán őrködve támogatja majd azokat az orvosokat, ápolókat, egészségügyi dolgozókat, akik visszautasítják a meggyőződésükkel ellentétes egészségügyi beavatkozásokat, például az abortusz végrehajtását. Az intézkedés ezen kívül arra bátorítja az egyes szövetségi államokat, hogy ne finanszírozzanak magzatelhajtást végző szervezeteket.

Beszédében Trump bírálta a Roe/Wade néven ismertté vált, 1973-ban a szövetségi legfelsőbb bíróság által hozott törvényt, amely legalizálta a mesterséges terhesség-megszakítást. Ezt a “világ egyik legmegengedőbb” abortusztörvényének nevezte. Hozzátette: az Egyesült Államok egyike a világ azon hét államának, ahol engedélyezik a késői szakaszban lévő terhesség megszakítását. A hét ország közül Kínát és Észak-Koreát említette meg. (A többi ország, ahol a terhesség 20. hete után is engedélyezik az abortuszt: Kanada, Hollandia, Szingapúr és Vietnam.) Trump megígérte egyúttal több abortuszellenes bíró kinevezését is.

Az elnök január 19-ét Az Élet Szentsége Napjává nyilvánította.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó:

Egy pornószínésznő 130 ezer dollárért hallgatott a viszonyáról Trumppal

[mnky_ads id=”10553″]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük