Tudja, mi nyílt “Kelet Felcsútján”, Kisvárdán?

Kisvárda amúgy eredetileg cirka 16.000 fős kisváros Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Attól lett felkapott, hogy Seszták Miklós volt a fejlesztési miniszter “helyi kötődésű”. A településre ömlöttek a milliárdok és bár Seszták már nem miniszter, a pénz -megszokásból?- dől tovább.

20 milliárd közpénz csodákra képes!

A stadion mellett jutott pénz vízicsúszdaparkra, moziparkra, jégtörő hajóra, ökoturisztikai attrakcióra, díszletutcára, de még termálvizes lórehabilitációs központra is.

Hírhullám>>>>>>>>>>>>

Új dili: szabályozható atomerőmű-modell

Az ajánlatkérő Kisvárda Város Önkormányzata, ami az ECO-parkban több látványosságot is szeretne megvalósítani. Elképzeléseik szerint

lesz majd például zenélő lépcső, amin a megfelelő lépcsőfokok „bejárásával” komplett dallamok is lejátszhatóak.

A parkban helyet kap egy virtuális medence is,

a “térdig érő” virtuális vízben a tájegységre jellemző autentikus halak úszkálnak, amik “Természetesen elinalnak a látogató keltette fodrozódó vízben”.

A tervek szerint az ECO-parkban lesz egy atomerőmű -modell is. Ez tartalmazza az atomreaktort, a csővezetékeket, a turbinát, a generátort, és a villamos vezetékeket.

A látogatók beleshetnek a reaktorba, ahol a fűtőelem-kazetták és a mozgatható szabályozó rudak lesznek.

A közbeszerzési kiírásban nem szerepel becsült érték, tehát egyelőre még megsaccolni sem lehet, mennyibe fog kerülni a projekt – írta a blog.atlatszo.hu.

És amire már nem kell várni…..

Augusztus 14-én, pénteken 10.00 órakor MEGNYITOTTA KAPUIT Kisvárdán, több, mint 300 ezer négyzetméteren a CINEMAQUA FILM- ÉS NATÚRPARK!

“Fantasztikus filmes világ várja a látogatókat eredeti díszletekkel, hihetetlen látványelemekkel, Európa legújabb és tematikájában teljesen eredetibb moziparkjában.” – olvasható a városka honlapján.

“Az ismert szórakoztatóparkoktól eltérően Kisvárdán eredeti filmek díszletei és kellékei is helyet kaptak. A bejáratnál rögtön elkápráztat minket a Cinemaqua Palace – mellette a New York-i Szabadság-szobor vagy az amerikai elnökök sziklába vájt kicsinyített másolatával – ahol rengeteg érdekességre derül fény a világ filmgyártása és a magyar -illetve Kisvárda és környékének összefüggésében. Kulisszatitkok, történetek és történések” – írják magukat ajánlva visszafogottan.

Jelmondatuk: Itt az lehetsz, aki akarsz!

“A filmes világ szerelmeseinek biztosan ez az 1900-as éveket idéző pavilon/ díszlet lesz a kedvencük. Itt még a filmes trükköket is ki lehet próbálni, akár a saját mobilunkkal is remek felvételeket készíthetünk, és ehelyen léphetünk majd be a XXI. század VR reality világában. Élményeink technikailag jelenleg a VR csúcsát jelentik.”

Mindezt mennyiért? Semmiség!

klubrádió

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük