“Tudjuk kikék” nem érnek rá átvágni a szalagot, így nem használhatják a rámpát a rászorulók!

Muszáj learatni az erkölcsi elismerést minden egyes elkészült bárminél, nem lehet csak úgy potyára használatba adni! Ez lehet a vezérlő elv azoknál, akik kordonnal zártak le egy elkészült rámpát Győrött a vasútállomásnál. A mozgásukban korlátozottak így várnak, amíg egy – vagy sok – fejesnek lesz ideje fényképezkedni, és hivatalosan  átadni a már hetek óta kész rámpát!

Hetek óta kész, mégsem lehet használni

a győri vasútállomás akadálymentes bejáróját. A mozgáskorlátozottaknak lépcsőzni kell, mert a főbejárat rámpáját körbekordonozták – jelenti az RTL Klub Híradója, amelyben megszólal két olyan helyi ember is, akinek ez napi szinten jelent problémát a lépcsőzés.

 

Magyarázat van…

A MÁV azzal magyarázta a lehetetlen helyzetet, hogy az akadálymentesítés az állomáson belül épülő kormányablakhoz kapcsolódik, és amíg az el nem készül, addig a rámpákat sem lehet használni.

Ahogy a mozgáskorlátozott férfi a videóban megjegyzi:

„nem voltak még itt az öltönyös úriemberek, azért nem engedik”,

amivel nyilván arra utal, hogy a használatba vétellel meg kell várni, amíg a politikusok ünnepélyesen átadják a “fejlesztést.”

A riport szerint az állomáson belül is elkelne  az akadálymentesítés: az első vágány kivételével mindegyikhez csak lépcsőn lehet eljutni. A MÁV szerint,

ha két nappal előre jelzik nekik az utazási szándékot, akkor munkatársaik tudnak segíteni a mozgáskorlátozottaknak abban, hogy kijussanak a vágányokhoz.

(forrás: 444.hu)

3 kilométer útfelújításra 5 fideszes és jut – még jó, hogy elfértek az 1+1 sávos “sztrádán”!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük