Új fejlemény a várpalotai asszony- és gyerekgyilkos ügyében

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte a nyomozást, melyet egy 40 éves berhidai férfival szemben folytatott, akit a Várpalotai rém néven emlegetnek mostanában.

Gyors elfogás

Ahogy arról korábban  a Városi Kurír is írt, 2018. szeptember 28-án bejelentés érkezett a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságra, hogy egy fiatal nő és egy gyermek holttestét találták meg Várpalotán, egy Inota városrészben lévő ingatlanban.

A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy a 22 éves nő és annak 2 éves kisfia bűncselekmény áldozata lett. A nyomozók a helyszíni szemle keretében minden lehetséges nyomot rögzítettek, tárgyi bizonyítási eszközöket gyűjtöttek és széleskörű tanúkutatást végeztek. Ennek eredményeként  a bejelentést követő négy órán belül elfogták a nő és a gyermek megölésével megalapozottan gyanúsítható 40 éves berhidai férfit.  A gyanúsítottat előállították a Várpalotai Rendőrkapitányságra, ahol őrizetbe vétele mellett hallgatták ki. Kezdeményezték letartóztatását, melyet az illetékes bíróság 2018. szeptember 30-án elrendelt.

A 40 éves férfival szemben több ember, valamint tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt – igazságügyi szakértők bevonásával – folytatott nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügyben keletkezett iratokat átadták az illetékes ügyészségnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük