Ezek semmit sem szégyellnek – újabb “lovassági sortűz” az SZFE-re

Nem múlhat el úgy a vasárnap, hogy valami kormány-stikli ne derülne ki SZFE-ügyben. A hét különben is bővelkedett a témában: pénteken a Novák-Szarka páros beszüntette az oktatást az SZFE-n és, hogy ha mégis oktatnának az “elvetemültek”, annak hiteltelenítésére vasárnap találtak “remek” megoldást.

„A web-es bejelentkezés nem engedélyezett.”

Ma reggel óta az egyetem Neptun-rendszerében ez a lakonikus mondat fogadja az SZFE valamennyi tanárát – írta Karsai György közösségi oldalán. “Ügyes! – mondanánk, ha vicceskedvű hackerek csínyének vélhetnénk e mondatot, de jelen helyzetünkben sajnos egyszerűbb e mondat meghatározása: sunyi aljasság.

Az egyetem kuratóriuma (?), vagy kancellárja (?), vagy két, semmilyen legitimációval nem rendelkező, szerencsétlen-flótás „rektorhelyettese” (?) – esetleg mind, együtt, de természetesen elképzelhető fentiek tetszés szerinti kombinációja is – ilyen módon tesz újabb kísérletet az SZFE-n folyó oktatás ellehetetlenítésére.

Aki nem tudná, a Neptun-ban – ebben az amúgy remek tanulmányi adminisztrációs modulban – rögzítjük (nemcsak mi, hanem az ország legtöbb egyetemének oktatói mindenütt) a tanítás folyamatát, itt szerepelnek a kurzuslistáktól kezdve a tanmeneteken, a hallgatói névsorokon és az órai feladatokon át a vizsgaidőpontokig mindazok az oktatással kapcsolatos információk, amelyek azután visszakereshetők, ellenőrizhetők, és elemezhetők.

Okos, szellemes gondolat tehát fenti Urak részéről,

hogy ha már magán a tanításon nem tudnak fogást találni – hiszen az minden eddig kitalált akadály ellenére rendben folyik az SZFE-n -, akkor a szabályos dokumentálást, az adatközlést, a képzés áttekinthető adminisztrációját akadályozzák meg.

Teszik ezt nyilvánvalóan azzal a szándékkal, hogy utólag majd fennhangon lehessen hirdetni, hogy „…lám, a Neptun-ban tanításnak, óratartásnak, -látogatásnak, stb. semmi nyoma, irgumburgum, hát egyetem az ilyen?!”

A korábbi események fényében már nyilván senki számára nincs hírértéke annak,

hogy a fenti, durva rombolást senki nem vállalta névvel, amint annak sem, hogy minket, oktatókat senki nem értesített a Neptun-lezárásról. Mindenki megnyugtatására: az SZFE-n a tanítás holnap, hétfőn, november 9-én is a tanrendben meghirdetett módon folytatódik, az órák dokumentálásáról minden tanár saját hatáskörében gondoskodik. Az urak meg csak hisztizzenek tovább.

Mi tanítunk, dolgozunk, mert ez a dolgunk. Hiszünk az igazunkban, hiszünk az SZFE jövőjében.”

lapzsemle

Egy hozzászólás itt: “Ezek semmit sem szégyellnek – újabb “lovassági sortűz” az SZFE-re

  • Avatar
    2020.11.09 - 08:33
    Közvetlen hivatkozás

    Orbán megtalálta a megfelelően aljas, és sunyi embereket, (gondolom) nagy pénzért, kicsi hatalomért, és majd’egy egész ország utálatáért. Vajon megéri nekik?

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük