Sorting by

×

Újra lehet durrogtatni! Idén nem lesz petárda-stop! – Mi köze mindehhez (is) Orbán Viktornak? Olvassa!

Terv szerint az idén szilveszterkor teljes mértékben szabadon lehet majd értékesíteni és felhasználni pirotechnikai eszközöket – tudta meg a VG. Tavaly a koronavírus-járvány elleni egészségügyi védekezés részeként a kormány döntése nyomán elmaradt az év végi durrogtatás a kutyák és gazdáik megelégedésére. Ezúttal viszont a szokott rendben készülnek a piaci szereplők.

600 konténernyi petárda várja vevőjét….

Mukics Dániel tűzoltó alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője arról tájékoztatta a VG-t, hogy a tűzijátékokat árusító helyek engedélyezési eljárásai december eleje óta zajlanak.

A szilveszteri tűzijátékokat december 28. és 31. között lehet megvásárolni az erre kijelölt árusítóhelyeken, jellemzően plázák, vagy nagy üzletek parkolóiban felállított konténerekben.

Ez több mint hatszáz konténert jelent. Ezeket a rendőrség és a katasztrófavédelem is folyamatosan ellenőrzi.

Az értékesítés pirotechnikai szakember jelenlétéhez kötött.

Aki szeretné, kedvére gyújtogathatja egymás után a szilveszteri tűzijátékokat….

A tavalyi kimaradt szezon után a piac optimistán várja az idei szilveszteri időszakot, a pirotechnikai eszközök rajongóinak pedig jó hír, hogy áruhiánnyal várhatóan nem kell számolni, miután a 2020-ról megmaradt teljes egészében megmaradt raktárkészletet idén dobják piacra.

Drágább, de…

A vásárlói kosár értékét egyelőre nehéz jósolni, mindenesetre a 2019-es árszinthez képest

általánosságban 5 százalékos drágulásra számíthatnak a fogyasztók.

Rossz hír a kutyásoknak….

Az elmúlt évek szilveszterei előtt az állatvédők és a gazdák tiltakozásától volt hangos a média:

… végül egy kuriózum!

2019-ben történt: ez ám a világhír! Orbán Viktor karikatúrájával és a magyar határkerítés rajzával illusztrált tűzijátékot dobott piacra egy pirotechnikával foglalkozó cég Szlovákiában.

A tűzijáték 65 euróba, azaz kb. 21 ezer forintba kerül

Orbán Viktoros petárda
fotó: youtube

Meghökkentő lépésre szánta el magát a kelet-közép-európai pirotechnikai piac egyik versenyzője, amikor 2019-ben úgy döntött, Orbán Viktor arcképével és a magyar határkerítés képével illusztrált tűzijátékot kezd árusítani. Az Ochranca (ejtsd: okrancsa) nevű termék a pyroweb.sk oldalán érhető el, jelentése

“védelmező, gyám”.

A termék figurája egyértelműen Orbán Viktorra hajaz

bár jó pár évvel korábbi állapotot ábrázol, azóta a magyar Ocrancha egy kicsit gömbölydedebb formát hoz, mint a képen látható, kézigránátokkal is felszerelt alak. A tűzijáték egyébként a leírás szerint

multi-effektekkel bír, és talán azért kapott magyaros utalást, mert pirosban, fehérben és zöldben pompázik, ha felrobban.

A magyar miniszterelnök a petárda dobozán egyébként egy határkerítés előtt, öltönyben feszít, derékszíjáról pedig kézigránátok lógnak, csak, hogy biztosan ütős legyen buli. A termékről videó is készült, így néz ki Ocrancha működés közben:

 

Újra lehet durrogtatni! Idén nem lesz petárda-stop!

átver

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.