Vágó Gábor szerint Gyurcsány piás volt az egyeztetésen

Megvolt a demokratikus oldal egyeztetése. Megoldások ugyan nem születtek, de legalább szóba álltak egymással a pártok vezetői. Ilyen egyeztetésen az LMP először vett részt. Vágó Gábor, a küldöttség tagja elég kritikusan nyilatkozott a megbeszélés után, hiányolta például, hogy nem kapott Gyurcsány viszkijéből,  amit szerinte a házigazda viszont alaposan megkóstolt.

[mnky_ads id=”10551″]

Egy asztalnál, de egy nyelven is?

Az MSZP-Párbeszéd és az LMP, képviselői azzal a szándékkal ültek asztalhoz, hogy megbeszéljék, lesz-e koordináció a pártok között az egyéni választókörzetekben, és amennyiben lesz, hogyan. A tárgyalást követően nem sok új fejleményről számolt be a Jobbik-mentes tárgyalás csapata.
[mnky_ads id=”10552″]

444 élő közvetítése

https://www.facebook.com/444.hu/videos/1813084378753312/

 

Közepesen száraz pogácsa

Az LMP kecskeméti jelöltje a 444 riporterének ennek okáról azt mondta, hogy köszöni a DK-nak a meghívást, megsüvegeli a gesztust, és a pogácsa is csak közepesen volt száraz, de még így is hagy némi kívánnivalót maga után a vendéglátó, Gyurcsány Ferenc viselkedése.

„Ha én mondjuk részeg vagyok, és meghívok barátokat otthonra beszélgetni, az a minimum, hogy őket is megkínálom viszkivel.”

A 444 riporterének kérdésére, miszerint hogyan érti Vágó a részegséget Gyurcsány esetében, a politikus azt mondta: azt mind fizikailag, mind a szó átvitt értelmében komolyan kell venni. Szerinte az az alázat, ami az LMP-ben a párt komfortzónájából kilépve megvolt akkor, amikor leült tárgyalni a baloldali pártokkal a koordinációról, Gyurcsánynál csak mérsékelten volt tapasztalható.

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje a balos egyeztetésről azt mondta, továbbra is kitartanak a teljes ellenzéki koordináció mellett, hétfőn le akar ülni beszélni Vona Gábor Jobbik-elnökkel az ügyről. Ungár Péter, a párt elnökségi tagja ezt azzal egészítette ki, hogy sajnálja, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette DK nem akar koordinálni a Jobbikkal. Arra az újságírói kérdésre, miszerint miből gondolja azt Ungár, hogy Gyurcsány nem akar megállapodni a Jobbikkal, a politikus így válaszolt:

„Onnan, hogy Gyurcsány Ferenc a szájával ezeket a szavakat mondta nekünk.”

Az is tény, hogy kár meglepődni Gyurcsány elzárkózásán, hiszen ő folyamatosan ezt az elvet képviseli. A napokban puhított ugyan álláspontján, de az is csak az új parlamentben, egyes témák kapcsán történő esetleges koordinálásra vonatkozott.
[mnky_ads id=”10553″]

forrás:444/ azonnali.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük