Frissítve!!! Vágó István vs. Kálmán László

Frissítve!!!Két kiváló vitatkozó Kálmán László és Vágó István  feszült egymásnak a közösségi médiában.  Ha valakit maga vita tárgya nem is érdekel, akkor is érdemes végig olvasni, ha másért nem az így is lehet aha élményéért.

Kálmán László:

Nem érzem kötelességemnek, hogy megvédjem a Klubrádiót, de azért egy kicsit megteszem. Vágó István, ahogy írja, csalódott, mert az egyik beszélgetős műsorban “a beszélgetőtársak szerint” Gyurcsánynak nem kellett volna beszélnie a mai tüntetésen. Utána pedig ír egy szarkasztikus “Köszönjük”-öt, ami ugye a szarkazmus szabályai szerint arra utal, hogy ezt nem kellett volna tenni, mert ez egyeseket elriaszthat a tüntetéstől.

Mármost ne azon kukacoskodjunk, hogy nem “a beszélgetőtársak”, hanem csak Onody-Molnar Dóra mondott ilyesmit (igaz, a többiek nem küldték el ezért sehova). Nem ez a lényeg, hanem hogy tényleg az lenne-e a feladata egy független rádiónak (még ha tudjuk is róla, hogy “balliberális” szellemű), hogy legalább fontos tüntetések előtt ne hívjon meg ilyen beszélgetőtársakat, vagy ha mégis, akkor gondoskodjon róla, hogy a többiek tegyék helyre? Szerintem ilyet nem szabadna elvárni egy rádiótól. Egyáltalán, hogyan fogalmaznák meg ezt az elvárást? Olyan belső utasítást kellene kiadniuk, ami szerint semmilyen ellenzéki párt vezetőjét sem szabad bírálni? Vagy csak a DK-ét? Akárhogy is, ha ilyen elvárások lennének a Klubrádióban, akkor én nagyon meggondolnám, hogy hajlandó lennék-e egyáltalán szerepelni benne.

Vágó István

“Ma végre lesz egy több párt által szervezett tüntetés az európai értékek mellett. Felszólalnak a pártelnökök is.
Most megy éppen a Klubrádióban a “Hetes Stúdió” műsora. A beszélgetőtársak szerint nagy hiba, hogy Gyurcsány is beszélni fog, mert ő elriasztja a potenciális résztvevőket.
Köszönjük, “ballib barátaink”, köszönjük, egyetlen “ballib rádió”! Ha eddig voltak hallgatók, akik fontolgatták, hogy részt vegyenek-e a tüntetésen, bölcs tanácsotokat követve mit fognak tenni?

Legutóbb Puzsér csinálta azt, amit most László Kálmán: saját oldalán nem linkeli ezt a posztomat, hanem kifotózza, és úgy indít vitát a sajátjai között.
Van véleménye, hiszen azzal fejeli meg az írását, hogy “Nem érzem kötelességemnek, hogy megvédjem a Klubrádiót, de azért egy kicsit megteszem.”
De vajon miért nem mondja el itt? Mitől fél? Hogy az én ismerőseim közül többen fognak ellentmondani neki, mint amennyire ott számít? Csak nem gyávaságból teszi?
Vagy – mint látom, a nevemet betaggelte – azt várja, hogy minden érvemet ismételjem meg nála is? Esetleg kérjek meg minden itt megszólalót, hogy mondják el ott is, amit az én posztom alatt egyszer már megtettek? Mi lehetett a célja?
Én nem akarok úgy eljárni, mint Puzsér és ő, tehát íme az ő posztjának linkje: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156077381339833&set=a.335126934832&type=3&theater

 

Frissítés:

Külön visszatérek egy tegnapi posztom mellékszálára, mert utálom összekeverni a témákat. A posztom arról szólt, hogy mit várna el pl. Vágó István a Klubrádiótól, hogyan reagáljon arra, amikor Onody-Molnar Dóra gyurcsányozott egyet egy beszélgetésben. Annak a posztnak Gyurcsányhoz vagy a DK-hoz tulajdonképpen szinte semmi köze sem volt, mégis sokan arrafelé terelték a szót. Hát én most példát mutatok, és nem ott reagálok erre, hanem szépen külön.

Nem értek egyet Ónody-Molnár Dórával, aki azt sugallta a beszélgetésben, hogy Gyurcsány (pl. a jelenléte a tegnapi tüntetésen) nagy teher az ellenzéken. Nekem Gyurcsánnyal és a DK-val jelenleg nincs több problémám, mint bármelyik másik ellenzéki szereplővel vagy párttal. Sőt, ők legalább a nacionalizmus-ellenességüket dicséretes következetességgel képviselik, a többiek szinte semmiben sem következetesek. Az összes többi baromságban meg lényegében mind teljesen egyformák.

Kapcsolódó

Sváby megköszönte Bayernek, amit a demokráciáért tett! – és egyik állítás sem kacsa….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük