Vajon mennyit ér a kormánynak a budapestiek egészsége? – Úgy tűnik, igen keveset!

A kormánynak újra kell tárgyalnia azt a koncessziós szerződést, amellyel 2005-ben a repülőtér üzemeltetését egy magántársaságnak adta és meg kell akadályozni a tervezett, több százmilliárd forintos beruházás megvalósulását – mondta Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt szerdán Budapesten.

A koncesszió hibás lépés volt

Szerinte az új terminálok építésére betervezett százmilliárd forintos befektetést máshol kell megvalósítani. Az államnak találnia kell egy olyan, Budapesttől távolabbi helyszínt, amely hosszú távon alkalmas a nemzetközi repülőtér funkcióinak ellátására, jó vasúti és közúti kapcsolatokkal rendelkezik. Közölte továbbá: hibás lépésnek tartja, hogy 2005-ben a kormány koncesszióba adta a repülőtér üzemeltetését.

Karácsony Gergely megjegyezte ugyanakkor, hogy tarthatatlan a repülőtér mostani megközelítése, uniós források ellenére nem fejlesztik a vasúti összeköttetést és kriminális a gyorsforgalmi út helyzete.

Kis lépés a jó irányba, de kevés

Kérdésre válaszolva Karácsony Gergely elmondta, a Tarlós István főpolgármester és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter által megkötött, a reptéri zajterhelés csökkentését célzó megállapodás ugyan kis lépés a jó irányba, de kevés.

Hozzátette: kilenc év alatt Tarlós István azt tudta elérni, hogy korlátozzák a forgalmat a mélyalvási időszakban, amelyben most a megengedett forgalom többszöröse zajlik. Jelezte, komoly gazdasági érdekekkel kell a fővárosnak és a kormánynak szembe mennie, de úgy tűnik, a kormánynak ennyit nem ér a budapestiek egészsége.

Szintén kérdésre válaszolva Karácsony Gergely a zuglói parkolási szerződésekkel kapcsolatban közölte, a kerület nem kötött új parkolási szerződést, az Origo hírportál által nyilvánosságra hozott szerződés egy informatikai rendszer üzemeltetését szolgálja.

(Forrás: MTI)

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest