Valamit tudnak a zöldfoki tévések! Szijjártót összekeverték (?) egy igencsak korrupt politikussal!

Feltehetően nem humorbombát akartak robbantani, sokkal inkább benézték a név- és titulusadást, amikor beszámoltak a magyar külügyérről a zöldfoki híradósok.

„Szijjártó nevét és titulusát kicsit elírták a Zöldfoki szigetek híradójában. Péter Suharto indonéz elnök”

– olvasható Andrew G. Szabo Facebook-bejegyzése.

Suharto, a XX. század egyik legkorruptabb politikusa

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert azzal Haji Mohammad Soeharto, röviden Suharto (magyar kiejtéssel Szuhártó) volt indonéz katonai és politikai vezetővel cserélték fel a Zöld-foki híradó munkatársai, akit sokan a 20. század egyik legkorruptabb politikusának tartanak: zavargásokra hivatkozva és néhol erőszakos manőverekkel szerezte meg a hatalmát elődjétől, majd militarista központi kormányzatot alakított ki.

A stabilitást fent tudta tartani az országában, emiatt több nyugati nemzet szimpátiáját elnyerte, viszont annyira autokrata és korrupt rendszert épített fel, hogy később elfordultak tőle. Az ország lakóinak életszínvonala csökkent, zavargások törtek ki, ráadásul diplomáciailag elszigetelődött, így elveszítette a támogatottságát, ezért 1998-ban lemondásra kényszerült.

Orbán 10 perc hírneve – aztán kiderült, ki ő valójában ……

Nem az első eset, hogy egy magyar politikust összekevernek valakivel, legutóbb Orbán Viktorral fordult elő ugyanez: az év elején a brazil kormány a hivatalos Twitter oldalára egy olyan képet posztolt, amelyen a magyar miniszterelnök volt látható, viszont Mike Pompeóként, tehát az Egyesült Államok külügyminisztereként volt feltüntetve. (A felvételt azóta eltávolították.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük