Varga Zoltán: Miért hülyülünk hozzá a mi együgyű, tikkelő, nyelvnyújtogató, huncut mosolyú puttónkhoz?

Ismerik a viccet? Apuka sétál a kissé nehéz értelmű fiacskájával az állatkertben. Megállnak a zsiráf kifutója előtt. A kiskölyök nézi, nézi a zsiráfot, majd megkérdezi az apukáját: Apuuu! Ez nyúl?

– Az apukája, mint minden rendes apuka válaszol kedvesen: Nem! Nem kisfiam, ez nem nyúl! Ez a zsiráf!
– A kis ostobácska, tompa gyerek bólogat lelkesen, majd boldogan felkiált: Jó nagy nyúl!

Nyuginyugi!

Nem akarok én hülye példabeszédeket, meg méghülyébb dakotás vicceket gyártani! Amúgy is kiütésem van a dakotás viccektől, meg azoktól is, akik ezt nyomatták évekig a képünkbe. Csak jelezném, hogy a viccben szereplő apuka a történet után sem hitte el féleszű gyerekének, hogy a zsiráf az nem zsiráf, hanem egy nagy nyúl, hanem fogta a kis lurkót és elvitte gyógypedagógushoz, meg elmegyógyászhoz, meg mindenhova, hogy a kölyök fejében szerelje meg már valaki a kuplungot, ne csússzon ennyire! Hátha kinyílik az értelme a kis pöttöm emberkének, talán normális lesz és nem lát mindenhol és mindenben nyulat, amíg él!

Értik? Maguk mit tennének, ha a gyerek, a család szeme-fénye egyszer csak mindenütt, mindenben nyulakat, meg még nagyobb nyulakat látna? Vagy fehér egeret, sorost, vagy migránsokat, vagy bármit, ami kizárólag az ő kis kobakjában létezik?

Nem esnének kétségbe,

gondolnák azt, hogy a gyerek hibbant, hülye, hogy nincs esze, hogy rohanok, hátha ki lehet még piszkálni, meg lehet gyógyítani az őrültségét? ÉRTIK? Hogy bármennyire is szeretjük a gyereket, nem mi hülyülünk hozzá, hanem megteremtjük a feltételét, hogy ne maradjon totál zizi? Ha nem értik, az nagy baj!
Ha értik, akkor mi miért hülyülünk hozzá a mi együgyű, kis pocakos, tikkelő, nyelvnyújtogató, huncut mosolyú (Na, ez még tőlem is erős volt!) hurkáslábú puttónkhoz?

Miért van az, hogy szájtátva hallgatjuk,

naponta ezerszer is, hogy az, amit látunk, hogy hullanak a rokonok, barátok a kórházainkban, mint a legyek, mert nincs higiénia, nincs gyógyszer, kötszer, orvos, ápoló, semmi nincs csak biblia lassan, akkor az Soros? Akik szólni mernek, azok soros-bérencek, több tízezer elkeseredett embert, köztük minket, a gyereket, szomszédot, akik csak kicsit jobb életet, nyugalmat, némileg biztosabb megélhetést akarnak, ezért tüntetnek mínusz tíz fokban is, azokat soros szállítja, meg még fizet is nekik-nekünk?

Nooormális?

A lógóhasú komisz kis lurkó, aki vagy a várban homokozik, és már a koronáért hisztizik odahaza esténként, vagy milliárdos gépeken repdes – amit persze mi vettünk neki karácsonyra – meccset nézni, vagy a félfasiszta haverhoz, aki szerinte nem futóbolond, hanem a kereszténydemokrácia felkent képviselője, nem nyulakat lát, hanem sorost. Különbség?

Ha a kis rosszcsonttól megkérdezik, miért is lopnak a rokonok, a vő, a haverok, a papa, a válasza mindenre a migránsok. Helló! Hogy van ez? Minden Ok?

Szerinte a legfontosabb kérdés a migráció,

de szerintem, – maguk szerint is, gondolom – sokkal fontosabb, hogy a mindenki tudjon tanulni, dolgozni, legyen fedél a fejünk fölött, némi egészség sem ártana, és nyugdíj is jó lenne. Akkor? Ki miatt rohad le a lába a kedves betegnek a kórházi fertőzésben? – JA! JUT ESZEMBE! MAGYARORSZÁGON TÖBBEN HALNAK MEG EGY ÉVBEN KÓRHÁZI FERTŐZÉSBE, MINT EGÉSZ EURÓPÁBAN TERRORIZMUS MIATT! – Ki miatt fagynak halálra az emberek, a fele a saját fűtetlen házába? Ki miatt vándorol(t) ki az ország tizede a sokat szidott nyugatra?

Soros miatt? A menekültek miatt? A „jónagy” nyúl miatt? Akkor ki is az együgyű?

Értem én, hogy jó nagy nyúl, mert Viktorka, a kis hibbant kópé, a nyúlról is beszélhetne, de az ő defektje perpillanat nem ez. Az, ha éppen nem ugrik be Soros, akkor migránsok. Nulla-huszonnégyben. A totál elmebaj. De nem az a gond, hogy a gyerek hülye – az is – hanem hogy hagyjuk! Ez így rendben van?

Nem tudom, hogy vannak vele, de ha az én kölyköm lenne, én biztos elvinném elmeorvoshoz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük