Városi kurír
A napi fontos.

Varga Zoltán: Miért hülyülünk hozzá a mi együgyű, tikkelő, nyelvnyújtogató, huncut mosolyú puttónkhoz?

Akkor ki is az együgyű?

0 1 347

Ismerik a viccet? Apuka sétál a kissé nehéz értelmű fiacskájával az állatkertben. Megállnak a zsiráf kifutója előtt. A kiskölyök nézi, nézi a zsiráfot, majd megkérdezi az apukáját: Apuuu! Ez nyúl?

– Az apukája, mint minden rendes apuka válaszol kedvesen: Nem! Nem kisfiam, ez nem nyúl! Ez a zsiráf!
– A kis ostobácska, tompa gyerek bólogat lelkesen, majd boldogan felkiált: Jó nagy nyúl!

Nyuginyugi!

Nem akarok én hülye példabeszédeket, meg méghülyébb dakotás vicceket gyártani! Amúgy is kiütésem van a dakotás viccektől, meg azoktól is, akik ezt nyomatták évekig a képünkbe. Csak jelezném, hogy a viccben szereplő apuka a történet után sem hitte el féleszű gyerekének, hogy a zsiráf az nem zsiráf, hanem egy nagy nyúl, hanem fogta a kis lurkót és elvitte gyógypedagógushoz, meg elmegyógyászhoz, meg mindenhova, hogy a kölyök fejében szerelje meg már valaki a kuplungot, ne csússzon ennyire! Hátha kinyílik az értelme a kis pöttöm emberkének, talán normális lesz és nem lát mindenhol és mindenben nyulat, amíg él!

Értik? Maguk mit tennének, ha a gyerek, a család szeme-fénye egyszer csak mindenütt, mindenben nyulakat, meg még nagyobb nyulakat látna? Vagy fehér egeret, sorost, vagy migránsokat, vagy bármit, ami kizárólag az ő kis kobakjában létezik?

Nem esnének kétségbe,

gondolnák azt, hogy a gyerek hibbant, hülye, hogy nincs esze, hogy rohanok, hátha ki lehet még piszkálni, meg lehet gyógyítani az őrültségét? ÉRTIK? Hogy bármennyire is szeretjük a gyereket, nem mi hülyülünk hozzá, hanem megteremtjük a feltételét, hogy ne maradjon totál zizi? Ha nem értik, az nagy baj!
Ha értik, akkor mi miért hülyülünk hozzá a mi együgyű, kis pocakos, tikkelő, nyelvnyújtogató, huncut mosolyú (Na, ez még tőlem is erős volt!) hurkáslábú puttónkhoz?

Miért van az, hogy szájtátva hallgatjuk,

naponta ezerszer is, hogy az, amit látunk, hogy hullanak a rokonok, barátok a kórházainkban, mint a legyek, mert nincs higiénia, nincs gyógyszer, kötszer, orvos, ápoló, semmi nincs csak biblia lassan, akkor az Soros? Akik szólni mernek, azok soros-bérencek, több tízezer elkeseredett embert, köztük minket, a gyereket, szomszédot, akik csak kicsit jobb életet, nyugalmat, némileg biztosabb megélhetést akarnak, ezért tüntetnek mínusz tíz fokban is, azokat soros szállítja, meg még fizet is nekik-nekünk?

Nooormális?

A lógóhasú komisz kis lurkó, aki vagy a várban homokozik, és már a koronáért hisztizik odahaza esténként, vagy milliárdos gépeken repdes – amit persze mi vettünk neki karácsonyra – meccset nézni, vagy a félfasiszta haverhoz, aki szerinte nem futóbolond, hanem a kereszténydemokrácia felkent képviselője, nem nyulakat lát, hanem sorost. Különbség?

Ha a kis rosszcsonttól megkérdezik, miért is lopnak a rokonok, a vő, a haverok, a papa, a válasza mindenre a migránsok. Helló! Hogy van ez? Minden Ok?

Szerinte a legfontosabb kérdés a migráció,

de szerintem, – maguk szerint is, gondolom – sokkal fontosabb, hogy a mindenki tudjon tanulni, dolgozni, legyen fedél a fejünk fölött, némi egészség sem ártana, és nyugdíj is jó lenne. Akkor? Ki miatt rohad le a lába a kedves betegnek a kórházi fertőzésben? – JA! JUT ESZEMBE! MAGYARORSZÁGON TÖBBEN HALNAK MEG EGY ÉVBEN KÓRHÁZI FERTŐZÉSBE, MINT EGÉSZ EURÓPÁBAN TERRORIZMUS MIATT! – Ki miatt fagynak halálra az emberek, a fele a saját fűtetlen házába? Ki miatt vándorol(t) ki az ország tizede a sokat szidott nyugatra?

Soros miatt? A menekültek miatt? A „jónagy” nyúl miatt? Akkor ki is az együgyű?

Értem én, hogy jó nagy nyúl, mert Viktorka, a kis hibbant kópé, a nyúlról is beszélhetne, de az ő defektje perpillanat nem ez. Az, ha éppen nem ugrik be Soros, akkor migránsok. Nulla-huszonnégyben. A totál elmebaj. De nem az a gond, hogy a gyerek hülye – az is – hanem hogy hagyjuk! Ez így rendben van?

Nem tudom, hogy vannak vele, de ha az én kölyköm lenne, én biztos elvinném elmeorvoshoz!

Leírás

Akár ez is tetszhet
Betöltés...

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom További információ