Vásárhelyi Mária: a Kádár-rendszert legalább nem mi választottuk, az Orbán-kór viszont a nép akaratából van hatalmon! - Városi Kurír

Sorting by

×

Vásárhelyi Mária: a Kádár-rendszert legalább nem mi választottuk, az Orbán-kór viszont a nép akaratából van hatalmon!

Nem egy és nem két ismerősöm van, aki – bár túl van két védőoltáson – az elmúlt hetekben lázas volt, rosszul érezte magát és határozottan a covid-19 delta variánsának tüneteit érezte magán. Megpróbálták teszteltetni magukat az államilag kijelölt ingyenes tesztpontokon, ám mindenhol elutasításra találtak. A tünetek ellenére sem a háziorvosuk, sem a kórházak, ahová fordultak, nem tudtak ingyen tesztet intézni számukra.

Hirdetés

Mivel a tüneteik nem voltak különösebben súlyosak, és bíztak benne, hogy a felvett két oltás után nagy baj nem lehet,

elsősorban nem saját maguk, hanem a többi ember miatt szerették volna teszteltetni magukat. Mert tudják, hogy attól, hogy be vannak oltva, a környezetükre még ugyanolyan veszélyesek, hiszen a betegséget bárkinek, elsősorban pedig az oltatlanoknak, át tudják adni.

És mivel az én ismerőseim nem NER-lovagok, hanem többnyire csóró értelmiségiek, így nincs 20.000 forintjuk arra, hogy teszteltessék magukat, sőt családtagjaikat is ugyanennyiért.

Volt közöttük olyan, aki egy napon keresztül próbálta elérni, hogy valahol készítsenek ingyen tesztet az állapotáról. Nem sikerült.

Minden normális országban, ahol az emberélet és a járvány megfékezése a legfontosabb, minden állampolgár, sőt a külföldi turisták számára is ingyenesen biztosít tesztelési lehetőséget az állam, nemcsak azok számára, akinek tüneteik vannak, hanem bárkinek, aki tudni szeretné, hogy nem fertőződött-e meg.

Hiszen ez nemcsak az érintett állampolgárok, hanem a társadalom és az állam érdeke is

Magyarországon már az első három hullám idején is többek között azért haltak meg háromszor annyian, mint a hasonló lakosságszámú Ausztriában, mert nemcsak hogy pénzbe kerül, hanem brutálisan drága a teszt. Pedig jól tudjuk, hogy amit nyer az állam a réven, azt elveszti a vámon, amit a teszteléseken megspórol, azt emberéletekben fizetjük meg. Ez így volt eddig és sajnos így lesz a negyedik hullám idején is. Ahol fontos az emberélet ott már őrült tempóban folyik az ingyen tesztelés, a kontakt kutatás, a védekező intézkedések bevezetési logisztikájának kidolgozása.

Nálunk viszont teljes gőzzel készül a kormány az eucharisztikus világkongresszusra és a vadászati világkiállításra,

amelyeken semmiféle védekező intézkedés nem lesz, százezrek nyomulhatnak védettségi igazolvány, maszk és távolságtartás nélkül.

Mert az előző hullám társadalmi visszahangjából azt szűrte le a kormány, hogy nálunk még az sem zavarja a híveit, ha háromszor annyian halnak meg a fertőzésben, mint amennyi elkerülhetetlen lett volna, mert intenzív propagandával még ezt a borzalmat is annulálni lehet.

A Kádár-korszak idején sokszor gondoltam arra,

hogy az emberi elme miféle eltévelyedéseként fogja értékelni az utókor, azt a teljesen irracionálisan működő rendszert, ám azt hiszem ha arra eltévelyedésként, akkor a maira viszont komplett elmebajként fognak emlékezni utódainak, ahol 8 milliárd forintot költenek el pléh-mobil koronára, lendkerekes Szent István szoborra és parasztvakító tűzijátékra, miközben egyetlen forintot sem áldoznak a pusztító járvány megelőzésére.

Mert a Kádár-rendszert legalább nem mi választottuk, az Orbán-kór viszont a nép akaratából van hatalmon.

Forrás

Kapcsolódó

 

kádár

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

5 hozzászólás

 • 2021.08.28 - 12:48
  Közvetlen hivatkozás

  Kedves Maria, szerintem nem a magyarok valasztottak orbant. Inkabb Gyurcsanyt NEM akartak – amit orban kivaloan kommunikalt, vele ijesztgette az embereket, es akkor az emberek a kisebbik rosszat valasztottak. Mert akkor meg nem tudtak, hogy ez a nagyobbik rossz, hosszutavon. Sajnos, orban mar regen nem a valasztasok eredmenye, hanem az altala letrehozott mocskos valasztasi torveny kovetkezmenye: ezt eleg vilagosan kifejtette Kollath Gyorgy alkotmanyjogasz egy Heti hetes adasban: ha orban EGYSZER nyerni fog ezzel a valasztasi torvennyel, 2/3-al, akkor orban elvileg levalthatatlan lesz. Pont Onnek is kell tudnia, hogy mar a 2010-es valasztasi adatok sem a nep 2/3-arol szolnak, hanem a valasztason resztvett emberek nagyon kis szazalekanak, de mivel a valasztasi torveny az ellenzeki elvesztett szavazatokat hozzacsapta a fideszehez, csak ezert lehet most ott orban,. ahol. Aztan 2014-ben es 18-ban mar csak csalassal, hatarontuliak levelszavazataival es utaztatassal, torvenyellenes bejelentkezesekkel es internetes szavazorendszer leallasaval maradhatott csak meg. De mindenki tudja, hogy mindharom nepszavazasnal osszessegeben tobb volt az ellenzeki szavazat – es nemcsak 1-2 darabbal, hanem 18-ban mar szazezres nagysagrenddel – szoval NEM a magyarok valasztottak meg, hanem a mocskos valasztasi torveny, es polt peter, aki miatt nincs ma Magyarorszagon jogallam.

  Válasz
 • 2021.08.28 - 14:50
  Közvetlen hivatkozás

  Nem értek egyet Vásárhelyivel, mert a fidesz 48℅-ot kapott, azt is a külhoniak szavazatával együtt, aztán ott volt a választás késő délutánján az összeomló informatikai rendszer, a kétharmad pedig a fránya fideszes matek miatt jött csak össze. Így telepedtek rá a nyakunkra, nyomorítva az életünket

  Válasz
 • 2021.08.28 - 22:07
  Közvetlen hivatkozás

  Kádár korszak isteni volt ezekhez a csaló beteges mocskos tolvaj hazug fidesz szemetekhez képest ////

  Válasz
 • 2021.08.29 - 12:32
  Közvetlen hivatkozás

  Most miert nincs peldakent Ausztria vagy Nemetorszag megemlitve a kormanytol? Nalunk Nemetorszagban meg az aruhazak parkolojaban is lehet ingyen teszteltetni! A 16ezres kisvarosunkban legalabb 3 ilyen hely van, es meg a tanacshazan is lehet regisztracio nelkül oltasert jelentkezni, csak sorba kell allni…

  Válasz
 • Visszajelzés: Szanyi Tibor: Orbán vs. Kádár - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.