A Fidesz képviselője az őt elmarasztaló és kötelező ítéletet nem hajtotta végre, ezért a végrehajtási eljárás elindítása.

Megbosszulta magát a sorosozás

Az Eötvös Károly Intézet még korábban beperelte Németh Szilárdot, mert tavaly március 17-én a Mandineren megjelent nyilatkozatában azt állította, hogy az Eötvös Károly Intézet a közhasznúsági jelentésében megjelöltnél „sokkal, de sokkal nagyobb lóvét” kapott Soros György alapítványaitól.

- Hirdetés -

Ezt megfejelte azzal a politikus, hogy hozzátette, a nemzetbiztonsági szolgálatok képviselői a nemzetbiztonsági bizottság ülésén nyilatkoztak erről, amely tájékoztatást a bizottságban ülő ellenzéki képviselők ugyancsak meghallgatták.

„Híresztelése számunkra azért is fenyegető volt, mert jogszerűen Magyarországon csakis bűncselekménnyel, illetve terrorgyanúval, illetett személyeket, súlyos bűncselekmények gyanúsítottjait szabad lehallgatni”

– írta az EKINT honlapján.

Jó hírnevet sértő állítások

Azóta az EKINT tavaly december 1-jén a Fővárosi Törvényszéken elsőfokon megnyerte a Németh Szilárd állításai miatt indított pert, mivel Németh Szilárd az Eötvös Károly Intézet jó hírnevét sértő állításait nem tudta bizonyítani. Áprilisban másodfokon is nyertek.

„Németh Szilárd az őt elmarasztaló és kötelező ítéletet azóta sem hajtotta végre. Emiatt vele szemben az Eötvös Károly Intézetnek végrehajtási eljárást kellett indítania”

– írják.

A Fővárosi Törvényszék november 15-én a végrehajtás tárgyában kelt végzése elrendeli, hogy Németh Szilárd saját költségén hozza nyilvánosságra közleményben kifejezett sajnálkozását. Egyben kötelezi a Fidesz országgyűlési képviselőjét, hogy mivel megsértette az Eötvös Károly Közpolitikai Nonprofit Közhasznú Kft.-nek a jó hírnév védelméhez fűződő személyiségi jogát, fizessen 15 napon belüI az intézet részére 350 000 forint sérelemdíjat, valamint összesen 102 000 forint perköltséget.

A bíróság elrendelte az adósság végrehajtását.

„Továbbra is várjuk az április óta esedékes sajnálkozás kifejezését, valamint a sérelemdíj és a perköltség átutalását”

– zárul az EKINT közleménye.

(Forrás: HVG)

Frissítés!

A Klubrádió értesülése szerint Németh Szilárd ügyvédje jelentkezett a felperesnél, és közölte, hogy a  Fidesz-alelnök kifizeti a tartozást és eleget tesznek az ítéletnek.

Kapcsolódó

Németh Szilárd egyet sorosozva, az ügyészséghez fordult

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét