Csóringerek, csókosok, meg a hallgat a mélység, gyün a karácsony!

Szervusztok véreim, magyarok és természetesen MAGYAROK, meg mindenki aki ezt a posztot olvassa, stb. Na, úgy néz ki, hogy lassan és elkerülhetetlenül megint itt lesz karácsony, a szeretet ünnepe, tudjátok az, ami régen fehér volt, de mostanság már szürke és megkopott.

Megint felpörögnek a vásárlási mutatók,

megint jobban eladósodik az átlag magyar és a MAGYAR is, mert nehogymá, ne költsünk többet idén, mint tavaly! Persze ez csóringeréknél másképp lesz, ott fa se lesz, nem, hogy ajándék, hát, ja!

Jártatok kedves olvasóim olyan igazán szegényeknél? Hm? Tudjátok, olyanoknál, ahol tényleg semmi nincs.
Én már jártam! Elmondanám nektek, hogy a valódi szegénységnek szaga van, igen, kimondottan büdös. A valódi szegénységnek elsősorban füst szaga van, meg mosdatlan testé, meg zsír szaga. Ez koncentrálódik minél kisebb helyre, mert a minél kisebb helyet a legkönnyebb kifűteni. ( A fotókon egy ilyen hely van, pár éve fotóztam)

Na, szerintetek egy ilyen helyre mit hoz a Jézuska? Talált, süllyedt, semmit!

Ja, persze, tudom, ilyenkor jönnek azok a “pozitív” véleményezők, akik szerint azzé fürödni lehet, aha. Hozol magadnak a közkútról(ha van) vizet, fel rakod melegedni a kályhára, ha tudsz fűteni, mert van mivel, Csinálsz a helyiségben 80% páratartalmat és körbe úszod a lavórt. Persze, ha többen vagytok, akkor egymás vizében… Fuj, fuj, mert te cserélnéd és melegítenéd újra a vizet… Aha.

Tételezzük fel, hogy nincs munkád, kapsz családi pótlékot, amelynek összege az elmúlt 10 évben nem változott. A párod közmunkás, ő a szerencsés… Tüzelőt nem tudtál venni, a szemetet tüzeled el a konyhában, enervált vagy, depressziós, kilátástalannak érzed az életet. Délután négykor már sötét van, bármilyen ruhát veszel fel, fázol bennük. …és akkor így, nap, nap után caplass el a kútig, meg vissza, mosolyogj, keress optimistán munkát, várd az ünnepeket, és persze fürgyé le mindennap.

Persze a csókosnak nem így néz ki az élete, sem pedig az ünnepei.

A csókos, az jól keres, jól él, tud netezni, magazinokat olvas és kéthavonta minimum egy hétvégét pihen valahol külföldön. A csókos, szelfiket tölt fel magáról, meg a családról képeket a közösségi oldalakra, gyönyörű karácsonyi dekorációkat. Neki nincs gondja az üzemanyaggal, a szállással, a vacsorákkal, a ruházattal…mi, az adófizetők fizetjük neki, mert megérdemli.

…és a hallgat a mélység?

Ja, az te vagy! A kettő közötti állapotban, még van karácsonyod, még van munkád, még jut a fa alá, még utazgatsz, még úgy hiszed van jövőd….és csendben vagy. Nem vagy túlzottan érzékeny szociálisan, inkább elfordítod a fejed, egyszerűbb.

De ugye, azért belül már néha összerándul a gyomrod, hogy jövőre lesz még karácsony?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük