VEKE: Kedves Vitézy Dávid! Leszel szíves elvégezni a feladatodat végre

A Fővárosi közgyűlés szerdai ülésén gyakorlatilag leállították az összes még folyamatban lévő fejlesztést, elvonták a fejlesztési forrásokat – írta a VEKE közösségi oldalán.

Terv a “fióknak”, avagy Vitézy beindult…..

“A 2-es metró gödöllői HÉV összekötés (M2GHÉV) projekttel kapcsolatban a városvezetés részéről Karácsony Gergely főpolgármester elmondta, hogy a kormány a projektet nem támogatja, ő pedig nem akar a fióknak terveket gyártatni. Annak ellenére mondta ezt, hogy a kampányban a tervezés felgyorsításáról beszélt. Konkrét kérdésre Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes megnevezte, hogy szerintük

Vitézy Dávid kijelentései mutatják, hogy a kormány nem támogatja a projektet és ezért nem látják értelmét a további munkáknak.

Valóban, Vitézy folyamatosan azt hangoztatja,

hogy számára a még a tervezés elején sem levő projektjei a fontosak, bármi más, legyenek annak akár engedélyes tervei, csak azután jöhet. Amivel

legalább egy évtizedre nullázná Budapest minden fejlesztését.

A saját oldalán persze ezt tagadja és azt állítja, ő és a kormány is támogatja a projektet.

Nos, egyszer ki kell borulnia az éjjeliedénynek

és mi most bemutatunk egy dokumentumot, amely sajnos Gy. Németh Erzsébetet támasztja alá. 2019. májusában tárgyalta a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa az azóta elhunyt Riz Levente XVII. kerületi polgármester előterjesztésére a projektet. Ennek a még márciusban készült előterjesztésnek a határozati javaslatait mutatjuk most meg.

Mert

a Tanács megtárgyalta, döntött róla és támogatta, azonban a döntésről szóló határozatok, melyeket kormányrendelet és kormányhatározatok formájában kellett volna megjelentetni, a mai napig nem jelentek meg a Magyar Közlönyben.

Emiatt az engedélyezési folyamattal nem lehet tovább haladni mert pl. az üzemeltető kijelölése nélkül a hatóság el sem bírálja a terveket.

A döntés végrehajtása személyesen Fürjes Balázs kormánybiztos, illetve, az ő hátba szúrása után már Vitézy Dávid nevesített feladata

A szöveg készen van, ott van Fürjes Balázs és Vitézy Dávid asztalán, hiszen Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő azt még tavaly ősszel átadta nekik, hátha ezzel gyorsul a folyamat. De azóta sem történt semmi.

Ezek után sajnos azt kell megállapítanunk, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján Gy. Németh Erzsébetnek van igaza, és a kormány képviselője, azaz személyesen most már Vitézy Dávid szabotálása miatt mondható az ki, hogy a kormány a projektet nem támogatja.

Ettől persze a Főváros még mondhatná,

hogy ennek ellenére is tovább viszik a munkákat, ameddig csak lehet, de nem mondták, sőt beleálltak az elkaszálásba. Minden más projektébe is, amúgy. Ez meg az ő saruk, de mindent csak sorjában.

Konklúzió:

Kedves Vitézy Dávid! Leszel szíves elvégezni a feladatodat végre, és az FKT döntését végrehajtva megjelentetni a szükséges kormányrendeletet és kormányhatározatot, ellenkező esetben véglegesen a fejfádra lesz írva, hogy személyesen te vagy az, aki elszabotáltad és kivégezted ezt a projektet. Ha ez megvan, onnantól valóban a Fővároson lesz a sor és mi fel fogjuk szólítani őket is.”

-írták közösségi oldalukon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük