Veszélyben a pályán

Mi történik a magyar futballpályákon mostanában? Mi okozza a játékosok, edzők sorozatos és súlyos rosszulléteit? Nem sortsérülésekről van szó, hanem más, nagyon komoly bajokról: két napja a Dabas ifjú játékosát, Duhaj Ádámot kellett újraéleszteni, a hét végén pedig a fradi 35 éves edzője, Takács Ákos kapott infarktust.

Duhaj Ádám állapotáról egyelőre nincs hírünk, ami bizonyos szempontból jó, ugyanis ha rosszabbul lenne, annak már híre ment volna, kívánjunk neki mielőbbi és teljes gyógyulást, felépülést – de mi történt Takács Ákossal? A Ferencváros a következőket hozta nyilvánosságra a klub Facebook-oldalán:

„Hétvégén sajnálatos esemény történt a csapat háza táján, edzőnk, Takács Ákos szívinfarktust kapott.

Ákos kórházban van, de jól, pihenéssel lendül át ezen a nehéz helyzeten. Neki és a családjának is nyugalomra van szüksége ebben a helyzetben.

A csapat teljes mellszélességgel kiáll mellette, és gőzerővel készül a REAC elleni kupameccsre, valamint a sikeres tavaszra. Ákos ideiglenes pótlása házon belül oldódik meg, játékosunk Tánczos Tibor vezényli az edzéseket.

Ákosnak mielőbbi gyógyulást kívánunk, várunk vissza!

Tempó FFC”

Gyógyulást neki is, szerencsére nála nem akkora a baj, mint Duhaj Ádámnál, őt nem kellett újraéleszteni, nincs mesterséges altatásban, de azért bizony baj ez is, nem is kicsi. Nyugalmat kívánunk, felépülést – és megkérdezzük, hogy vajon véletlen a rosszulléteknek ez a sorozata?

Vajon mitől beteg a magyar futball, mármint szó szerint?

Állhat túlhajtottság a megbetegedések mögött, vagy valami környezeti ártalomról lehet szó? Vagy mindez szomorú véletlen, semmi több?

Ezekre a kérdésekre választ kell találnunk egy későbbi, alkalmas időpontban. A mostani egyelőre nem alkalmas: most az a dolgunk, hogy drukkoljunk a sporttársak felépüléséért.

Szele Tamás

Sport Mindig

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük