Vigyázat! Csalók ácsingóznak az adatai és a pénze után! – A NAV hivatalos figyelmeztetése

Trükkös csalás áldozata lehet, ha bedől egy hivatalosnak tűnő emailnek, amit látszólag a NAV-tól érkezik Önhöz és örömmel tájékoztatja, hogy túlfizetése van.

Ne feledje, a NAV tudja az adatait!

Többek között a Pénzcentrum szerkesztőségébe is érkezett egy örömhírt közlő elektronikus levél az “adóhatóságtól”, amiben tájékoztatják a törvénykövető ügyfelet, hogy túlfizetése van, amit szeretnének visszaadni, de sajna elkeveredett pár adata, amit kérnek pontosítani.

A fenti levél nem csak azért gyanús, mert a NAV ritkán fizet vissza, inkább átvezet, hanem a megfogalmazása sem az igazi.

A hatóság felhívja az ügyfelek figyelmét, hogy soha nem kérnek e-mailen bankszámlára, vagy bankkártyára vonatkozó bizalmas adatot, értesítési gyakorlata merőben eltér a csalók módszerétől! A hivatal ügyfélkapun keresztül, illetve postán, adószámla-kivonaton értesíti az adózókat, ha túlfizetésük van. 

A első látásra megtévesztő üzenet

feladója a Nemzeti Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (NAV), pontosabban a

no.replys2@post.nav.gov.hu.

forrás: penzcentrum.hu

Mindebből arra lehet következtetni, hogy a nem túl agyas csalók beírták egy fordítóprogramba a kiválasztott szöveget és, mint akik jól végezték dolgukat, már küldözgetni is kezdték.

NAV állásfoglalás

A csalók leveléről a Pénzcentrum értesítette a NAV sajtóosztályát, aminek hatására a hatóság hivatalos közösségi oldalán is közzétette az üzenetet:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük