Sorting by

×

Világhír Orbán-módra, vagy mindegy, hogy mit, csak írjanak?

Kovács Zoltán hétfői napja nem irigylésre méltó, ma meg kell támadnia a világsajtó jelentősnek mondható részét. Összehangolt Soros-támadásnak mondhatják majd, ami a hétfői világsajtóban Orbán-témában megjelent.

Benne van az újságban! Hurrá!

Lássuk be, Orbán “súlyos” – bizonyos értelemben mindenképpen – egyéniség, az azonban még esetében is ritkaság, hogy egyszerre több véleményformáló, elismert világlapba is bekerülhet.

New York Times

A New York Times cikke a 2010-es választási győzelemmel kezdi, és végigveszi a jogállam leépítése, illetve a Putyinhoz való közeledés itthon már untig ismert lépéseit. Ami figyelemre méltó újdonság, hogy részletesen tárgyalják a miniszterelnök környezetének látványos gazdagodását, és azon belül is a Tiborcz Istvánt érintő OLAF-vizsgálatot.

Idézik a Korrupciókutató Központ tanulmányát is, amely szerint Orbán Viktorhoz szorosan kötődő üzletemberek, Tiborcz, Mészáros, Habony, Garancsi és Simicska 2010 és 2016 között az állami és uniós források 5 százalékát nyerték el, mintegy 2,5 milliárd euró értékben.

Ebben az esetben az összeg akkora és nem a miniszterelnök, hogy erre már az amerikai média képviselői is odakapták a fejüket.

Guardian

A Guardianben két hosszabb cikkel támasztották ki a címlapot uraló Orbán-fejet. Az első kifejezetten arról szól, hogyan nyertek milliárdokat az uniós adófizetők pénzéből Orbánhoz köthető vállalkozók. Említik a felcsúti kisvasút körüli problémákat, illetve az Átlátszó becslését, amely szerint a Mészáros-cégek bevételeinek négyötöde az EU-ból érkezik. Mészáros nem válaszolt a Guardiannek, ezért reakcióként

azt a legendás nyilatkozatát idézték, hogy a sikerét a Jóistennek, a szerencsének és Orbán Viktornak köszönheti.

A két nagy világlap cikkei után az európai döntéshozók kedvenc reggeli olvasmánya, a Politico hétfői hírlevele a Direkt36 múlt heti tényfeltárását ismerteti, amely szerint újabb nagy értékű EU-támogatást kapott Orbán testvérének cége.

De megemlítik az Elios elleni vizsgálatot is – ez, úgy látszik, már magától értetődik. Tiborcz István jó úton jár, hogy az EU rossz támogatási politikájának és kormányközeli korrupciónak világszerte ismert szimbóluma legyen.

(forrás: 444.hu)

Megnevezte az OLAF, hol kell keresni a csalás szervezőit a Tiborcz-ügyben

Csak mi nyerjünk lámpa-ügyben – Tiborcz, meg én!

Orbán testvérének birkózó haverja tarol az állami pályázatokon: 100-szorosára nőtt a cége

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.